B. al Assadas siūlo JAV derybas dėl Sirijos

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas pareiškė esąs pasirengęs deryboms su JAV dėl pilietinio karo jo šalyje nutraukimo. Sąlyga yra, kad pokalbiai „būtų pagrįsti abipuse pagarba“, pareiškė jis interviu amerikiečių stočiai CBS. Anot jo, „iš esmės kiekvienas dialogas yra pozityvus dalykas“, praneša agentūra AFP.

Oficiali JAV pozicija, anot Valstybės departamento, yra tokia: pokalbiai galimi su Sirijos vyriausybe, tačiau ne su B. al Assadu.<br>AP nuotr.
Oficiali JAV pozicija, anot Valstybės departamento, yra tokia: pokalbiai galimi su Sirijos vyriausybe, tačiau ne su B. al Assadu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 27, 2015, 4:57 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:09 AM

Jungtinių Tautų (JT) specialusis pasiuntinys Staffanas de Mistura prieš kelias savaites Damaske susitiko su B. al Asadu ir aptarė naujų derybų galimybes. Tačiau JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry kovo viduryje sulaukė griežtos Sirijos opozicijos kritikos, kai pareiškė, jog derybas su B. al Asadu laiko neišvengiamomis, kad po ketverių metų būtų užbaigtas pilietinis karas. Sirijos prezidentas dabar CBS sakė, kad kol kas nėra „tiesioginio“ bendravimo tarp Vašingtono ir Damasko.

Oficiali JAV pozicija, anot Valstybės departamento, yra tokia: pokalbiai galimi su Sirijos vyriausybe, tačiau ne su B. al Assadu.

Sirijos pilietinis karas 2011 metų kovą prasidėjo antivyriausybiniais protestais, kurie greitai peraugo į ginkluotą konfliktą. Spėjama, kad iki šiol žuvo apie 215 000 žmonių, milijonai buvo priversti palikti savo namus. B. al Assado pajėgos kaltinamos didžiuliais žmogaus teisių pažeidinėjimais ir cheminio ginklo naudojimu. Sunkių kaltinimų sulaukia ir įvairios opozicinės grupuotės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.