Piloto A. Lubitzo šeima gali tikėtis didžiulės kompensacijos

„Germanwings“ orlaivį „Airbus A320“ pilotavusio ir tyčia sudaužiusio Andreo Lubitzo artimieji gali sulaukti kelių milijonų vertės kompensacijos iš skrydžių bendrovės „Lufthansa“. Šiuos pinigus jie gautų tuo atveju, jei būtų išsiaiškinta, kad kompanija vis dėlto žinojo apie piloto psichikos sveikatos problemas, praneša „Daily Mail“.

Per katastrofą žuvusių keleivių artimieji sulauks kompensacijos.<br>AP nuotr.
Per katastrofą žuvusių keleivių artimieji sulauks kompensacijos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-27 16:50, atnaujinta 2018-01-08 03:20

Nedarbingumo pažymėjimai, kurie buvo rasti A.Lubitzo bute, gali suvaidinti svarbų vaidmenį, jei vyro šeima iškels bylą skrydžių bendrovei „Lufthansa“, kuriai priklauso ir „Germanwings“.

Teisininkai teigia, kad žuvusių keleivių šeimoms skirtas išmokų dydis taip pat priklausytų nuo to, kada keleiviai suprato, jog mirs – jie kankinosi ar mirtis buvo staigi.

Vokiečių dienraštis „Der Bild" teigia, kad A.Lubitzas kiek anksčiau sirgo „sunkia depresijos forma“, o jo namuose buvo rasti kol kas tyrėjų neįvardytą ligą patvirtinantys gydytojo išrašai. Oro linijos „Lufthansa“ kol kas atsisako komentuoti, ar žinojo ką nors apie savo piloto sveikatos būklę.

Įprastai katastrofų aukų šeimos gali gauti iki 100 tūkst. svarų (apie 136 tūkst. eurų) kompensaciją. Tačiau jei šeimos nusprendžia paduoti oro linijas į teismą, jos gali gauti ir didesnę kompensaciją, nelygu, ką apie savo pilotą žinojo oro linijos ir ar ilgai prieš mirtį kankinosi jų artimieji.

Atsižvelgiant į A.Lubitzo atvejį, teisininkai galėtų kaltinti oro linijas dar ir neturėjus taisyklės, numatančios, kad piloto kabinoje negali likti vienas žmogus, o tai esą neužtikrina keleivių saugumo.

Kompensacijos gali sulaukti ir A.Lubitzo tėvai, jei bus įrodyta, kad oro linijos žinojo apie jų sūnaus ligą, tačiau į ją žiūrėjo pro pirštus. Tiesa, kol kas jie yra dingę iš savo namų Vokietijoje ir iš visuomenės akiračio.

Daugiau apie katastrofos tyrimą galite paskaityti čia.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.