„Lufthansa“ žinojo, kad A.Lubitzas serga depresija

„Lufthansa“ prisipažino dar 2009 metais žinojusi, kad pilotas Andreasas Lubitzas serga depresija, praneša CNN.

Pareigūnų nuomone, lėktuvo antrasis pilotas A.Lubitzas sąmoningai nukreipė lainerį sudužti kalnuose.<br>AP nuotr.
Pareigūnų nuomone, lėktuvo antrasis pilotas A.Lubitzas sąmoningai nukreipė lainerį sudužti kalnuose.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 31, 2015, 9:18 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 8:41 PM

Kaip pabrėžė antradienį bendrovės atstovai, 2009 metais A.Lubitzas, mokydamasis lakūnų mokykloje, pranešdavo apie jį apimančią „sunkią depresyvią būklę“.

„Lufthansa“ perdavė prokuratūrai dokumentus, taip pat ir to meto, kai A.Lubitzas mokėsi lakūnų mokykloje, susirašinėjimą su juo.

Anksčiau buvo pranešta, kad A.Lubitzo mergina žinojo apie jo psichikos bėdas, bet „neįtarė, kad problemos yra tokio masto“.

Pareigūnų nuomone, lėktuvo antrasis pilotas A.Lubitzas sąmoningai nukreipė lainerį sudužti kalnuose. Tyrėjai šiuo metu ieško daugiau informacijos apie tą lakūną, kuri galėtų paaiškinti jo tikėtinus motyvus.

Bendrovės „Germanwings“ antrasis pilotas, praėjusią savaitę sudaužęs keleivinį lėktuvą Prancūzijos Alpėse, prieš kelerius metus buvo gydytas dėl suicidinių polinkių.

Remiantis Diuseldorfo prokurorais, 27 metų Andreasui Lubitzui keletą metų prieš tampant pilotu buvo taikoma psichoterapija „su atžyma apie suicidinius polinkius“.

Vėlesniu laikotarpiu ir dar visai neseniai buvo daugiau apsilankymų pas gydytojus, kurie išduodavo nedarbingumo lapelius, tačiau jokių užrašų apie suicidinius polinkius arba prieš kitus nukreiptą agresiją nebuvo“, – nurodoma prokuratūros atstovo Ralfo Herrenbruecko pareiškime.

Pareigūnai mano, remdamiesi lėktuvo „juodosios dėžės“ įrašais, kad A.Lubitzas užsirakino „Germanwings“ lėktuvo pilotų kabinoje, į kurią kapitonas nebegalėjo grįžti, ir tyčia nukreipė reisu 4U 9525 skridusį lėktuvą į kalno šlaitą. Per katastrofą žuvo visi 150 lėktuve buvusių žmonių.

Prokurorai sako kol kas neradę motyvo, galėjusio paskatinti A.Lubitzo veiksmus, ir jokių somatinio susirgimo požymių.

Paklaustas apie pranešimus, kad A.Lubitzas turėjo regėjimo problemų, kitas Diuseldorfo tyrėjų atstovas Christophas Kumpa sakė, jog nėra jokių įrašų, kad A.Lubitzas būtų turėjęs kokių nors somatinių negalavimų, turėjusių poveikio jo regai.

Iš Barselonos į Diuseldorfą kovo 24 dieną skridęs lėktuvas su 150 žmonių rėžėsi į kalno šlaitą. Žuvo visi jo keleiviai ir įgulos nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.