J.Kerry: „Branduolinėse derybose dar yra sunkių klausimų“

Baigiantis numatytam terminui,

Lozanoje derybininkams – sunku darbas.<br>AP nuotr.
Lozanoje derybininkams – sunku darbas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 31, 2015, 8:43 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 10:30 PM

„Mes dirbame labai sunkiai, kad juos išspręstume (...), su tikslu ką nors pasiekti“, – kalbėjo jis. Kiekvienas esą žino, kokią reikšmę šiandieninė diena turi deryboms. Ateinantį vidurnaktį baigiasi numatytas terminas principiniam susitarimui su Iranu pasiekti.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris „Twitter“ rašė, kad derybos yra „kritiniame etape“, tačiau „labai intensyviai tęsiamos“.

Grupė 5+1, kurią sudaro penkios veto teisę turinčios JT Saugumo Tarybos narės ir Vokietija, jau kelerius metus siekia susitarimo su Iranu dėl jo branduolinės programos. Tikslas yra leisti Iranui civiliniams tikslams naudoti branduolines technologijas, tačiau užkirsti kelią galimybei kurti atominį ginklą. Mainais už tai būtų panaikintos dėl branduolinio ginčo Teheranui paskelbtos tarptautinės sankcijos.

Iki ateinančio vidurnakčio turi būti pasiektas politinis principinis susitarimas, tada iki liepos pradžios tikimasi galutinio susitarimo su techninėmis detalėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.