Kas buvo herojiškasis „Germanwings“ lėktuvo kapitonas?

Pasaulis dar nematė jo veido, bet daugelis sunkiai pamirš piloto Patricko Sondheimerio paskutinius nevilties kupinus žodžius, kai jis bandė sustabdyti Andreą Lubitzą, į kalną nutaikiusį „Germanwings“ lėktuvą.

Tyrėjai vis dar analizuoja lėktuvo nuolaužas.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Tyrėjai vis dar analizuoja lėktuvo nuolaužas.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 31, 2015, 4:28 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 9:20 PM

34 metų P.Sondheimeris labai mėgo savo darbą, bet lemtingojo orlaivio pilotas taip pat buvo ir mylintis tėvas.

„Aš esu palaužta. Jo mirtis buvo tokia staigi, kad visa šeima negali atsigauti po šoko“, – sakė jo močiutė, paprašiusi, kad šeimai būtų suteiktas privatumas.

P.Sondheimeris buvo vienas iš 150 žmonių, kurie žuvo Prancūzijos Alpėse sudužus lėktuvui, skridusiam iš Barselonos į Diuseldorfą.

Tyrėjai nelaimės kaltininku laiko lėktuvo antrąjį pilotą, tačiau iki šiol negali patvirtinti, kodėl A.Lubitzas ryžosi tokiam kraupiam žingsniui.

Pareigūnai taip pat iki šiol oficialiai nėra paskelbę ir lėktuvo kapitono vardo. Vokietijos žiniasklaidos jis buvo vadinamas tiesiog Patricku S., tačiau keli artimieji patvirtino jo tapatybę CNN.

Pilotas turėjo daugiau nei 6 tūkst. valandų skrydžių patirties, yra dirbęs oro bendrovėse „Lufthansa“ ir „Condon“, o 2014 metų gegužę perėjo į „Germanswings“.

Vedęs 3 metų sūnaus ir 6 metų dukters tėvas pasirinko mažų sąnaudų oro linijas, kad galėtų daugiau būti su savo šeima.

Paviešintame piloto kabinos garso įraše girdėti, kaip kapitonas maldauja, kad kabinoje užsirakinęs antrasis pilotas atidarytų duris, o vėliau jas bando išlaužti.

„Atidaryk tas prakeiktas duris“, – šaukė P.Sondheimeris, kai jam išėjus į tualetą A.Lubitzas užsibarikadavo pilotų kabinoje.

„Už savo herojiškus bandymus išgelbėti lėktuvą jis nusipelno Vokietijos garbės medalio“, – sakė jo močiutė.

Aiškėjant daugiau detalių apie paskutines akimirkas „Airbus“ lėktuve prieš smūgį, socialiniuose tinkluose jis vis dažniau vadinamas herojumi.

„Aš nenoriu prisiminti nelaimės vietos arba pamišėlio, kuris ją sukėlė, veido. Kur herojaus Patricko Sonheimeirio nuotraukos?“ – klausia „Twitter“ vartotojai.

Per savaitgalį piloto tėvas ir kiti šeimos nariai aplankė aukoms Prancūzijos Alpėse pastatytą memorialą.

Ten su jais susitiko Le Vernė meras François Balique. Jis P.Sondheimerio tėvą apibūdino kaip „palūžusį žmogų“, jam vis dar kyla daug klausimų, kodėl nutiko aviakatastrofa.

Tyrėjai apie kapitoną nekalba daug, bet pabrėžia, jog jis padarė viską, kad sugrįžtų į pilotų kabiną, kurioje užsirakino A.Lubitzas.

Marselio prokuroras Brice'as Robinas praėjusią savaitę pasakojo apie įrašuose girdimus „stiprius smūgius, lyg kas nors bandytų išlaužti duris“.

„Jis tikriausiai suprato, kas vyksta. Jeigu būtų galėjęs atidaryti duris, kapitonas būtų tai padaręs“, – sakė tyrėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.