Laive „Costa Concordia“ mafija slėpė kokaino krovinį

Keltas „Costa Concordia“ paskutinėje savo kelionėje gabenosi didelį kiekį Italijos mafijai priklausančio kokaino, pranešė nelaimės tyrėjai.

Kalabrijos nusikaltėlių sindikatas „Ndrangheta“ narkotikų krovinį slėpė didžiuliame kruiziniame laive, kuris patyrė avariją 2012 metų sausį.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Kalabrijos nusikaltėlių sindikatas „Ndrangheta“ narkotikų krovinį slėpė didžiuliame kruiziniame laive, kuris patyrė avariją 2012 metų sausį.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 31, 2015, 5:32 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 9:07 PM

Kalabrijos nusikaltėlių sindikatas „Ndrangheta“ narkotikų krovinį slėpė didžiuliame kruiziniame laive, kuris patyrė avariją 2012 metų sausį. Tai paaiškėjo, kai mafijos kokaino kontrabandos operacijas tiriantys pareigūnai ištyrė gaujos narių telefono pokalbių įrašus.

Dienraštis „La Repubblica“ pranešė, kad policija tyrimo metu suėmė 20 žmonių susijusių su Kalabrijos mafijos grupuote.

„Tas pats laivas, kuris mus pavertė pajuokos objektu visame pasaulyje, pasityčiojo ir iš mūsų“, – savo bendrininkui Massimo Tiralongo sakė „Ndrangheta“ bosas Michele Rossi.

Sindikatas narkotikus esą gabendavo ne tik „Costa Cruises“, bet ir MSC ar „Norwegian Cruise Lines“ priklausančiais laivais, kurie kursuoja tarp Europos, Šiaurės Amerikos ir Karibų salų.

Organizuoto nusikalstamumo tyrimų grupės Florencijoje pareigūnai teigė, kad narkotikai nebuvo rasti.

Jie laive atsidūrė be vyriausiųjų įgulos vadovų žinios, tačiau tikrai bendradarbiaujant su vienu ar dviem jos nariais.

Iškart po nelaimės nebuvo jokių žinių apie tai, kad laive galėjo būti kokaino. „Costa Concordia“ su daugiau nei 4 tūkstančiais keleivių ir įgulos narių nuvirto ant šono užplaukęs ant sausumos sausio 13 dienos naktį netoli Džilijo salos.

Dėl nelaimės kaltinamas kapitonas, kuris atliko rizikingą manevrą per arti sausumos. Į akmenis atsitrenkusio laivo korpuse atsivėrė skylė. Nelaimės metu žuvo 32 žmonės.

Vasario mėnesį laivo kapitonas Francesco Schettino buvo nuteistas dėl žmogžudystės, nes sukėlė avariją ir pabėgo iš laivo prieš keleivius. Jam buvo skirta 16 metų įkalinimo bausmė.

Praėjusią liepą laivas buvo nutemptas į Genują, kur bus išardytas. 100 mln. eurų kainuosianti operacija turėtų trukti maždaug dvejus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.