P.Porošenkos konditerijos fabrike kratas atliko OMON pareigūnai

Lipecke vietinės OMON policijos pajėgos trečiadienį užblokavo įėjimą į Ukrainos prezidentui Petro Porošenkai priklausančios „Roshen“ įmonės fabriką.

Lipecke vietinės OMON policijos pajėgos trečiadienį krėtė Ukrainos prezidentui Petro Porošenkai priklausančios „Roshen“ įmonės fabriką<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Lipecke vietinės OMON policijos pajėgos trečiadienį krėtė Ukrainos prezidentui Petro Porošenkai priklausančios „Roshen“ įmonės fabriką<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2015, 5:21 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 7:02 PM

Pranešama, kad užsimaskavę teisėsaugos atstovai darbuotojams neleido išeiti arba įeiti į Vakarų Rusijoje esančio fabriko teritoriją. Tarp jų esą yra ir Federalinės saugumo tarnybos (FST) pareigūnų.

Fabriko teisinio departamento atstovai teigia, kad reidas prasidėjo 8 val. ryto. Rytinės pamainos darbininkai nebuvo spėję pradėti savo darbo, kai juos sulaikė įsibrovėliai.

Maskuoti pareigūnai žmones laikė vienoje patalpoje, o likusiose atliko kratas.

Reidas konditerijos koncerne gali būti susijęs su komerciniais nesutarimais, teigia naujienų agentūros TASS šaltiniai.

„Roshen“ šiuos veiksmus pavadino neteisėtais.

„Teisėsaugos pareigūnai be jokio išankstinio pranešimo įsiveržė į grupei priklausančią įmonę Lipecke. „Roshen“ mano, kad prieš tai įvykdytas mokesčių auditas yra nepriimtinas ir neteisėtas“, – rašoma kompanijos tinklapyje.

Vienos didžiausių pasaulio konditerijos gamintojų korporacijos „Roshen“ įkūrėjas yra Ukrainos prezidentas. Jam iki šiol priklauso didžioji dalis įmonės akcijų.

„Roshen" taip pat turi fabrikų Ukrainoje, Lietuvoje ir Vengrijoje. P.Porošenko rinkimuose iškovojęs prezidento postą žadėjo parduoti šį verslą, tačiau iki šiol to nėra padaręs.

Panaši situacija korporacijai priklausančiame fabrike įvyko praėjusiais metais. Tada riaušių policijos nariai ir pareigūnai iš Maskvos užblokavo Lipecke esantį fabriką, nes jis buvo tiriamas dėl bylos, kurioje nagrinėti autorinių teisių pažeidimai.

Tuomet Rusijos korporacija „Jungtiniai konditeriai“ pasiskundė dėl vieno „Roshen“ naudoto prekės ženklo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.