„Germanwings“ pilotas pagalbos ieškojo pas kelis gydytojus

Iki „Germanwings“ lėktuvo tragedijos jo pilotas Andreas Lubitzas dėl sveikatos problemų lankėsi pas penkis ar šešis gydytojus, CNN teigė su tyrimu susipažinęs teisėsaugos pareigūnas.

27 metų A.Lubitzas sunkiai miegodavo, o vienas iš paskutinių jo aplankytų gydytojų buvo miego sutrikimų specialistas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
27 metų A.Lubitzas sunkiai miegodavo, o vienas iš paskutinių jo aplankytų gydytojų buvo miego sutrikimų specialistas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2015, 6:27 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 4:21 PM

Tyrėjams aiškėja, kad lėktuvą tyčia sudaužęs antrasis pilotas labai bijojo, kad praras skraidymo licenciją dėl savo sveikatos sutrikimų.

Dėl to jis nuolatos keitė daktarus ieškodamas tokio, kuris jam galėtų padėti.

27 metų A.Lubitzas sunkiai miegodavo, o vienas iš paskutinių jo aplankytų gydytojų buvo miego sutrikimų specialistas.

Pilotas kaltinamas tyčia Prancūzijos Alpėse sudaužęs „Airbus A320“ lėktuvą, kurio avarijos metu žuvo visi 150 jame buvusių žmonių.

Po tragedijos tyrėjai labiausiai dėmesį sutelkė į jo sveikatos būklę ieškodami galimo motyvo šiam išpuoliui.

Paaiškėjo, kad jau kelerius metus A.Lubitzas kentėjo nuo depresijos, o nuo savo darbdavių slėpė gydytojo raštelius, atleidžiančius jį nuo darbo.

Avialinijų „Lufthansa“, kurioms priklauso ir piloto darbovietė „Germanwings“, skraidymo mokykloje treniravęsis A.Lubitzas 2009 metais mokymus buvo sustabdęs dėl depresijos ir apie tai pranešė.

Avialinijos pranešė, kad žinojo apie A.Lubitzo kovą su depresiją, leido jam tęsti mokslus ir galiausiai – pilotuoti lėktuvą.

Pareigūnai ketvirtadienį taip pat pranešė, kad suformuos naują darbo grupę, kuri tirs klausimą, kaip geriausiai įvertinti pilotų fizinę ir psichinę sveikatą.

Vokietijos aviacijos asociacijos pirmininkas Klausas Peteris Sieglochas pabrėžė, kad pilotai turi turėtų išlaikyti tam tikrą konfidencialumą dėl duomenų apie savo sveikatą.

„Pasitikėjimas, kurį mūsų gydytojai išlaiko mūsų gydytojams yra labai svarbus. Tikiu, kad panaikinus reikalavimus paciento konfidencialumui išlaikyti, pilotai nebepasitikės gydytojais ir nuo to bus tik dar blogiau“, – sakė pareigūnas.

Darbo grupė ketina įvertinti esamą pilotų sveikatos užtikrinimo sistemą ir pateikti pasiūlymus, kaip ją būtų galima taisyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.