ES portalas išdūrė visas Rusijos naujienų agentūras

Visos didžiausios Rusijos naujienų agentūros su susirūpinimu vakar skalambijo, kad Prancūzijoje pagaminti ir Rusijai pažadėti „Mistral“ klasės laivai bus atiduoti Europos Sąjungai. Naujienų agentūros „RIA Novosti“, „Tass“, „RT“, and „Interfax" tokią naujieną perskaitė internetiniame Europos Sąjungos naujienų portale „EU Observer“ ir nesuprato, kad tai tėra balandžio 1-osios pokštas.

Rusija susirūpino, kad „Mistral“ laivus gaus ES.<br>AFP nuotr.
Rusija susirūpino, kad „Mistral“ laivus gaus ES.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2015, 2:28 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 4:55 PM

„EU Observer“ rašė, esą tokia naujieną jiems perdavė pati ES užsienio reikalų ministrė Federica Mogherini. Jie tikino, kad pirmasis „Mistral“ klasės laivas buvo pavadintas „Junckerio“ vardu – Europos Komisijos vadovo Jeano-Claude'o Junckerio garbei.

Dienraštis pokštavo, kad karinis laivas bus prišvartuotas Rygos uoste, nes šiuo metu Latvija pirmininkauja ES Tarybai.

Laivo įgula neva bus sudaryta iš kareivių iš tam tikro karinio vieneto, esančio Belgijoje, Nyderlanduose ir Liuksemburge.

„EU Observer“ juokavo, kad laivo „Junckerio“ denyje plevėsuos ES vėliava, tačiau jis bus užregistruotas Panamoje – esą taip bus išvengta didelių mokesčių. Pats laivas bus skirtas atbaidyti Rusiją nuo Baltijos valstybių.

Žinute patikėjusioms Rusijos naujienų agentūroms klausimų nesukėlė ir tai, kad „Junckeris“ plaukios iš Rygos į Liuksemburgą – pastarasis net neturi priėjimo prie jokių vandenų.

Antrasis „Mistral“ klasės laivas esą bus pavadinta „Mogherini“ – ES užsienio reikalų ministrės garbei – ir bus prišvartuotas prie Italijos salos Lampedūzos krantų.

Šį straipsnį netrukus išspausdino visos Rusijos naujienų agentūros ir pateikė tai kaip faktą. Tačiau po kiek laiko, susisiekę su ES atstovais suprato, kad buvo gerokai apgauti ir pranešimus pataisė prirašydami, kad tai tebuvo „EU Observer“ balandžio 1-osios pokštas.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.