66 dienas jūroje praleidusio amerikiečio istorija kelia abejonių

Skeptikai įtariai žvelgia į 66 dienas jūroje prabuvusį amerikietį Louisą Jordaną, kuris praėjusią savaitę buvo išgelbėtas prie Šiaurės Karolinos krantų. 37 metų jūreivis jiems atrodo pernelyg sveikas.

Skeptikams užkliuvo, kad 66 dienas atviroje jūroje praleidęs jūreivis atrodo įtartinai sveikas ir tvirtas.<br>AP nuotr.
Skeptikams užkliuvo, kad 66 dienas atviroje jūroje praleidęs jūreivis atrodo įtartinai sveikas ir tvirtas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 7, 2015, 12:03 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 10:01 AM

„Dievas mato, kad esu teisingas žmogus. Mano šeima žino, kad sakau tiesą. Tie, kurie mane pažįsta, tai žino“, – sakė L.Jordanas.

Sausio 23 dieną jis išplaukė žvejoti iš Konvėjaus miesto Pietų Karolinos valstijoje. Apie L.Jordano dingimą pranešta po šešių dienų.

Apie vyrą nežinota nieko iki tol, kai praėjusį ketvirtadienį vokiečių tanklaivis pastebėjo jį sėdintį ant apsivertusios jachtos korpuso maždaug 320 kilometrų nuo JAV pakrantės.

Kai po išgelbėjimo jis pateko į kamerų akiratį, vyras atrodė tvirtas, galėjo paeiti be jokios pagalbos ir nerodė jokių „akivaizdaus sužeidimo ženklų“, nors ir teigė numetęs 22 kilogramus.

L.Jordanas teigė, kad pasibaigus jo valtyje turėtiems maisto konservams, jis valgė vien žalią žuvį ir gėrė lietaus vandenį.

Pirmieji su juo susitikę AP žurnalistai taip pat pasakojo apie jo tvirtą rankos paspaudimą ir pavargusias akis.

Dar keisčiau abejojantiems vyro istorija atrodo tai, kad jo oda – šviesi, lygi ir tik vos įdegusi.

„Mes tikėjomės daug blogesnės situacijos – pūslių, ryškaus nudegimo ir dehidratacijos“, – sakė pakrantės apsaugos pareigūnas Kyle'as McCollumas, kuris buvo vienas pirmųjų, pamačiusių išgelbėtąjį.

Su juo sutiko ir gelbėtojų sraigtasparnio antrasis pilotas leitenantas Jackas Shadwickas, kuris L.Jordaną parskraidino į sausumą.

„Jis buvo tikrai labai geros būklės, ypač žinant, kad tai – jūreivis, kuris daugiau nei 60 dienų išbuvo jūroje“, – sakė pilotas.

Daugiausia abejonių sukėlė jo teiginiai, kad verčiantis jo valčiai prieš du mėnesius jis susilaužė petį, tačiau dabar atrodė sveikas – jis netgi nešiojo kuprinę.

K.McCollumas po gelbėjimo operacijos ant jo dešinio raktikaulio pastebėjo „nežymius sumušimus“, tačiau L.Jordanas ranką esą judino lengvai ir nerodydamas skausmo veide.

Pats jūreivis „Daily Mail“ pateikė paprastą atsakymą – petys tiesiog išgijo.

„Turiu nedidelį sutrenkimą, tačiau viskas gerai. Nejaučiu jokio skausmo. Po dviejų mėnesių jūroje jis išgijo“, – kalbėjo išgelbėtasis.

Jūreivio istoriją dar keistesne padaro jo entuziastingi pasakojimai apie apsinuodijimą jodu, plaukiojimą šviesą skleidžiančių medūzų būriuose ir du sutiktus banginius, kurie „buvo labai gražių veidų ir atrodė draugiški“.

Sėdėdamas ant korpuso jis žuvį neva gaudė savo rūbais, o lietaus vandenį kaupė kibire. Jį taip pat naudojo ir prausimuisi. L.Jordanas vandens skonį apibūdino kaip „panašų į kokoso pieno“.

Pareigūnai patikrino ir jūreivio banko sąskaitas, norėdami įsitikinti, kad per pastaruosius du mėnesius jis nesinaudojo savo turimomis santaupomis. Taip pat tyrėjai ketina peržvelgti ir L.Jordano kreditinės kortelės duomenis.

„Mes neturime priežasties juo abejoti, tačiau negalime ir patvirtinti, kad visą savo laiką jis praleido atviroje jūroje. Laukiame, kol galėsime tiksliai sužinoti, kas nutiko. Labai norime sužinoti tiesą“, – sakė JAV pakrantės apsaugos tarnybos atstovas.

L.Jordanas „Daily Mail" tvirtino, kad už savo išsigelbėjimą yra dėkingas Biblijai, kurią perskaitė nuo pradžios iki galo.

„Man nebaisu būti kritikuojamam. Perfrazuojant Bibliją, kvailiai nekenčia kritikos, o išminčiai ją myli“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.