Islamistai Tunise nužudė tris karius

Islamistų kovotojai antradienį

Tunisą pastarosiomis dienomis drebina išpuoliai.<br>AP nuotr. iš archyvo
Tunisą pastarosiomis dienomis drebina išpuoliai.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 7, 2015, 8:26 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 8:49 AM

Tunisas šalyje sustiprino saugumą ir neseniai nukovė devynis kovotojus, priklausančius grupuotei, kurią pareigūnai kaltina praėjusį mėnesį suorganizavus kruviną išpuolį Bardo muziejuje. Atakos metu du islamistai nužudė 21 užsienio turistą.

Kariuomenės atstovas nurodė, kad kovotojai antradienį užpuolė kontrolės punktą netoli Sbitlos miesto, esančio šalia kalnų virtinės, besiribojančios su Alžyru.

Po sukilimo 2011 m. prieš autokratą Zine El-Abidine Ben Ali Tunise itin išaugo islamistų skaičius, o kruvinus išpuolius pradėjo rengti kovotojų grupuotės, kaip „Ansar al-Sharia“ ar „Okba Ibn Nafaa“.

Per kruviną išpuolį Bardo muziejuje praėjusį mėnesį žuvo Japonijos, Lenkijos, Ispanijos, Prancūzijos ir Kolumbijos turistai. Atsakomybę už ataką prisiėmė „Islamo valstybės“ džihadistai, nors Tuniso vyriausybė teigia, kad su išpuoliu susiję vietinės „Okba Ibn Nafaa“ grupuotės nariai, įsikūrę Šambio kalnuose, besiribojančiuose su Alžyru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.