JAV respublikonas sieks prezidento posto 2016 metų rinkimuose

JAV senatorius Randas Paulas paskelbė sieksiantis tapti respublikonų kandidatu 2016

Randas Paulas sieks prezidento posto.<br>AP nuotr. iš archyvo
Randas Paulas sieks prezidento posto.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 7, 2015, 6:29 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 9:06 AM

R. Paulas priklauso Respublikonų partijos libertalizmo sparnui, kuris valdžią nori apriboti tik iki reikalingiausių dalykų. Senatorius griežtai atmeta valstybės kišimąsi į ekonomiką, tačiau kartu atstovauja greičiau liberaliai pozicijai vykdant narkotikų politiką ir saugant piliečių teises. Užsienio politikoje R. Polas skeptiškai vertina JAV karių veiklą pasaulyje.

R. Paulas, remiamas ultrakonservatyvaus „Arbatėlės judėjimo“, 2010 metų lapkritį Kentukio valstijoje iškovojo vietą Senate. Jo tėvas Ronis Paulas 2008 ir 2012 metais nesėkmingai siekė tapti respublikonų kandidatu prezidento rinkimuose.

Pirmasis apie savo ambicijas dalyvauti prezidento rinkimuose nuo Respublikonų partijos kovo pabaigoje paskelbė krikščionių konservatorių senatorius Tedas Cruzas iš Teksaso. Labai tikėtina, kad rinkimuose dalyvaus ir buvęs Floridos gubernatorius Jebas Bushas.

JAV prezidentas Barackas Obama po dviejų kadencijų siekti trečiosios negali. Jo Demokratų partijos favorite rinkimuose laikoma buvusi JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton. Tikimasi, kad ji oficialiai apie savo kandidatūrą paskelbs dar šį mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.