„Anonymous“ išpuolis prieš Izraelį – nevykęs ir antisemitinis

Programišių grupuotė „Anonymous“ pirmadienį įvykdė žadėtą išpuolį prieš Izraelio kibernetinę erdvę, tačiau ataka didelės žalos nepadarė. Maža to, išpuolis susilaukė gausybės kritikos, nes pasirodė labiau antisemitinis, nei skirtas ginti palestiniečius.

„Anonymous" teigė, esą pastarąjį išpuolį prieš Izraelį jie vykdė dėl šios valstybės nusikaltimų prieš palestiniečius. Tačiau atakos pavadinimas ir data daugeliui byloja ką kitą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
„Anonymous" teigė, esą pastarąjį išpuolį prieš Izraelį jie vykdė dėl šios valstybės nusikaltimų prieš palestiniečius. Tačiau atakos pavadinimas ir data daugeliui byloja ką kitą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-08 20:05, atnaujinta 2018-01-07 06:49

Vaizdinėje medžiagoje, kurią „Anonymous“ paviešino prieš ataką, programišiai grasino „ištrinti“ Izraelį iš kibernetinės erdvės. Bet to jiems padaryti nepavyko, rašo „The Independent“. 

Programišiai tik trumpam sustabdė nedidelių tinklalapių veiklą ir paviešino šiek tiek asmeninių Izraelio gyventojų duomenų.

Pastaraisiais mėnesiais „Anonymous“ ne kartą puldinėjo islamistų kovotojus ir vaikų prievartautojus, o šių atakų pasekmės – įvairios. Dažnai programišiams nepavykdavo įgyvendinti savo planų.

„Anonymous" teigė, esą pastarąjį išpuolį prieš Izraelį jie vykdė dėl šios valstybės nusikaltimų prieš palestiniečius. Tačiau atakos pavadinimas ir data daugeliui byloja ką kitą.

„Elektroninį holokaustą“ programišiai vykdė lygiai savaitė prieš Izraelio holokausto atminimo dieną. Todėl daugybė žmonių šį išpuolį kritikavo ir vadino antisemitiniu.

„Twitter“ ir kitų socialinių tinklų vartotojai, kurie susiję su „Anonymous“, skelbė, jog programišiai nutekino daugiau nei 150 tūkst. asmeninės informacijos vienetų, kurie priklauso Izraelio gyventojams.

Tarp jų atsidūrė telefono numeriai, socialinio tinklo „Facebook“ ir elektroninio pašto sistemų „Gmail“ bei „Hotmail“ paskyrų duomenys.

Internetinėje svetainėje „Pastebin“ programišiai gyrėsi savo pasiekimu ir įkėlė nuorodą į internetinę šių duomenų saugyklą. Vis dėlto, šių duomenų autentiškumas kol kas patvirtintas.

„Anonymous“ grasinimai buvo šiurpinantys, tačiau, kaip paaiškėjo vėliau, tušti. Grupuotė žadėjo „suardyti bei ištrinti Izraelį iš kibernetinės erdvės“. Vis dėlto jiems nepavyko sutrikdyti jokių valstybinių tinklalapių veiklos.

Internetines svetaines, kurias užpuolė „Anonymous“, programišiai pakeitė užrašu, skelbiančiu, jog ataką įvykdė „Anonghost“. Užpultose svetainėse taip pat vaizduoti musulmonų šventieji raštai ir arabiški rašmenys.

Izraelio analitikai sakė, kad daugelį išpuolių programišiai vykdė iš Šiaurės Afrikos ir Artimųjų Rytų.

„Reikia pabrėžti, kad šį išpuolį vykdė ne visa „Anonymous“ grupuotė, o jos nariai iš Artimųjų Rytų“, – teigė vyresnysis žvalgybos analitikas Izraelio rizikos konsultacijų grupėje Benjaminas T.Deckeris.

Parengė Eglė Tamošauskaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.