Meksikoje banditai sudegino 15 policininkų

Meksikos

Šis išpuolis pagal aukų skaičių buvo skaudžiausias smūgis Meksikos saugumo pajėgoms per dvejus metus.<br>AP nuotr.
Šis išpuolis pagal aukų skaičių buvo skaudžiausias smūgis Meksikos saugumo pajėgoms per dvejus metus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Apr 8, 2015, 9:46 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 8:29 AM

Dar penki pareigūnai buvo sužeisti per išpuolį, įvykdytą pirmadienį vingiuotame kaimo plente netoli Sojatano kaimo, kai elitinių valstijos policijos pajėgų kolona važiavo į Gvadalacharą – Meksikos antrąjį didžiausią miestą.

Tarnybos nurodė, kad tą pasalą tikriausiai surengė stiprus Chalisko naujosios kartos kartelis („Cartel de Jalisco Nueva Generacion“, CJNG), kurio smogikai, įsirengę slėptuvę, toje vietoje laukė vieną ar dvi dienas.

Užpuolikai blokavo kelią automobiliais, apliejo juos degalais ir padegė, sakė Chalisko valstijos saugumo komisaras Francisco Alejandro Solorio Arechiga, nurodęs, kad pareigūnus atakavo „didelis skaičius“ smogikų.

„Jie žuvo bailios atakos metu, o tai reiškia, kad negalime prarasti budrumo“, – pridūrė F.A.Solorio Arechiga po susitikimo su federalinės policijos, kariuomenės ir valstybės saugumo pareigūnais Gvadalacharoje. Jis nurodė, kad sužeistų pareigūnų būklė stabili.

Šis išpuolis pagal aukų skaičių buvo skaudžiausias smūgis Meksikos saugumo pajėgoms per dvejus metus nuo prezidento Enrique's Penos Nieto administracijos darbo pradžios.

2010 metais 12 federalinės policijos pareigūnų buvo nužudyti per išpuolį kaimyninėje Mičoakano valstijoje. Per kitą pasalą 2012 metais 12 municipalinės ir valstijos policijos pareigūnų žuvo pietinėje Gerero valstijoje.

F.A.Solorio Arechiga sakė, kad per kitą pirmadienį įvykdytą išpuolį buvo nužudytas Sakoalko de Toreso miesto municipalinės policijos vadas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.