Pilotas A. Lubitzas kapitonui į kavą pripylė vaistų?

Tragiškojo „Germanwings“ reiso antrasis pilotas besiruošdamas sudaužyti lėktuvą ieškojo informacijos ir apie laisvinamuosius, kurių galimai davė lėktuvo kapitonui, rašo Vokietijos dienraštis „Kolner Express“.

A.Lubitzas galėjo laisvinamaisiais vaistais pavaišinti P.Sondheimerį tam, kad jis laiku paliktų valdymo kabiną.<br>AP nuotr.
A.Lubitzas galėjo laisvinamaisiais vaistais pavaišinti P.Sondheimerį tam, kad jis laiku paliktų valdymo kabiną.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2015, 9:20 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 6:34 AM

Po nelaimės, kuri nusinešė 150 žmonių gyvybę, tyrėjai sugebėjo atkurti ištrintas piloto interneto paieškas jo asmeniniame kompiuteryje. Anksčiau buvo pranešta tai, kad jis ieškojo informacijos apie savižudybę ir pilotų kabinos durų užrakinimą.

Trečiadienį vokiečių spaudoje pasirodė nauji duomenys apie tai, kad A.Lubitzas taip pat domėjosi ir laisvinamųjų vaistų poveikiu.

Greitai po to, kai lėktuvas pakilo iš Barselonos, lėktuvo kapitonas Patrickas Sondheimeris paliko pilotų kabiną. Joje likęs vienas A.Lubitzas perėmė orlaivio valdymą ir jį nukreipė į Pietų Prancūzijos Alpių šlaitą.

Žiniasklaidoje dabar sklando įtarimai, jog jaunasis pilotas galėjo šiais vaistais pavaišinti P.Sondheimerį tam, kad jis laiku paliktų valdymo kabiną.

Diuseldorfe tiriantis nelaimės aplinkybes prokuroras Christophas Kumpa šios teorijos nepatvirtino.

Tyrėjų nuomone, lėktuvo „Airbus A320“ antrasis pilotas kovo 24 dieną tyčia užsirakino pilotų kabinoje, kai įgulos kapitonas iš jos trumpam išėjo, ir nukreipė žemyn iš Barselonos į Diuseldorfą skridusį lainerį, kuris, skrisdamas 700 km per val. greičiu, galiausiai rėžėsi į kalno šlaitą.

Anot tyrėjų, iš įrašytų garsų spėjama, kad keleiviai nežinojo, kas vyksta iki pačių paskutinių sekundžių, kai pasigirdo klyksmai.

Po tragedijos tyrėjai labiausiai dėmesį sutelkė į antrojo piloto sveikatos būklę ieškodami galimo motyvo, dėl kurio jis sukėlė šią katastrofą.

Vokietijos prokurorai sakė, kad dokumentuose apie A.Lubitzo sveikatos būklę, kai jis dar nebuvo gavęs piloto licencijos, buvo minimi „suicidiniai polinkiai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.