Radikalų partijos lyderė M.Le Pen sukilo prieš tėvą

Prancūzijos ultradešiniosios partijos „Nacionalinis Frontas“ viršūnėje bręsta šeimos konfliktas. Partijos lyderė Marine Le Pen trečiadienį pareiškė, kad priešinsis savo tėvo pozicijai per artėjančius regionų valdžios rinkimus.

J.M.Le Penas jau kurį laiką yra pagarsėjęs dėl savo prieštaringų pasisakymų, tačiau praėjusios savaitės teiginiai galimai viršijo M.Le Pen kantrybę.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
J.M.Le Penas jau kurį laiką yra pagarsėjęs dėl savo prieštaringų pasisakymų, tačiau praėjusios savaitės teiginiai galimai viršijo M.Le Pen kantrybę.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2015, 3:40 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 7:32 AM

Ultradešiniojo judėjimo patriarcho Jeano-Marie Le Peno veiksmus dukra apibūdino kaip esančius kažkur „tarp išdegintos žemės strategijos ir politinės savižudybės“.

J.M.Le Penas jau kurį laiką yra pagarsėjęs dėl savo prieštaringų pasisakymų, tačiau praėjusios savaitės teiginiai galimai viršijo M.Le Pen kantrybę.

„Nacionalinio fronto“ partijos įkūrėjas dar kartą išsakė nuomonę, kad dujų kameros buvo tik „menka Antrojo pasaulinio karo detalė“.

Šį antradienį politikas, kuris yra ir Europos parlamento narys, pyko, kad Prancūzijos valdžia „visuose lygiuose“ yra pilna imigrantų ir jų vaikų.

Taip pat jis pasiūlė, kad Prancūzija turi dirbti su Rusija, kad išsaugotų „Šiaurės Europą ir baltąjį pasaulį“.

Iki šiol M.Le Pen atsiribodavo nuo tėvo nuomonių teigdama, kad jis kalba tik už save, bet atrodo, kad pastaruoju metu jos kantrybė baigėsi.

Ji taip pat už šiuos pasisakymus tėvą, kuris yra „Nacionalinio fronto“ garbės pirmininkas, apkaltino paėmus partiją įkaite.

„Jo garbės pirmininko statusas neleidžia jam paimti „Nacionalinio fronto“ įkaitu su tokiomis provokacijomis, kurių tikslas yra pakenkti tik man. Jos žeidžia visą judėjimą, lyderius, kandidatus, pasekėjus ir rinkėjus“, – sakė partijos vadovė.

Daug dėl partijos įvaizdžio dirbusi M.Le Pen sugebėjo ją padaryti patrauklesne didesniam rinkėjų ratui. Praėjusių metų Europos Parlamento rinkimuose Prancūzijoje „Nacionalinis frontas“ sugebėjo laimėti daugiausiai vietų.

Politologas Bruno Cautres teigia, kad M.Le Pen siekia atsikratyti savo tėvo šešėlio iki 2017 metų prezidento rinkimų.

„Jeigu J.M.Le Penas vis dar bus partijos nariu 2017 metais, tokie jo provokuojantys interviu gali kelti grėsmę partijos šansams rinkimuose. Jis vis dar yra senosios kartos kovotojų simbolis“, – „The Local“ sakė ekspertas.

Anot B.Cantres, tarp dviejų kartų politikų yra atsivėrusi ideologinių skirtumų praraja ir tai – rimta krizė partijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?