Estijos prezidento žodžiai apie V. Putiną buvo išgalvoti?

Estijos prezidentas Toomas

T.H.Ilveso interviu sukėlė šurmulį.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
T.H.Ilveso interviu sukėlė šurmulį.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 9, 2015, 10:51 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 6:06 AM

Kaip jau skelbta, Graikijos užsienio reikalų ministerija trečiadienį pranešė iškvietusi Estijos ambasadorių , kuriam buvo pareikštas protestas dėl T.H.Ilveso interviu dienraščiui „The Times“, kuriame jis esą pavadino grupę valstybių, tarp jų Graikiją, Rusijos prezidentui Vladimirui „Putinui naudingomis idiotėmis“.

„Interviu metu valstybės vadovas išreiškė susirūpinimą dėl radikalių politinių jėgų Europos Sąjungoje, kurios rūpinasi savo asmeniniais ekonominiais interesais, o ne bendromis vertybėmis“, – nurodė Estijos prezidento kanceliarijos atstovas.

„(„The Times“) žurnalistas pripažino, kad jo tikslas buvo atspindėti platesnius debatus Europos Sąjungoje, o ne tiesiogiai perduoti prezidento žodžius“, – pridūrė jis.

Prezidentūros atstovas taip pat patvirtino, kad atitinkama informacija jau perduoda „tų valstybių, kurios paminėtos interviu, ambasadoriams“.

„Žurnalistas iš „The Times“ jau pats pripažino, kad viską supainiojo ir priskyrė tai man“, – parašė T.H.Ilvesas socialiniame tinkle „Twitter“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.