Lobių medžiotojas T. Thompsonas teisme pripažino savo kaltę

Daug metų nuo pareigūnų

Tommy Thompsonas suimtas už teismo negerbimą ir nepasirodymą teismo salėje.<br>AP nuotr. iš archyvo
Tommy Thompsonas suimtas už teismo negerbimą ir nepasirodymą teismo salėje.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 9, 2015, 11:34 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 5:59 AM

Tommy Thompsonas suimtas už teismo negerbimą ir nepasirodymą teismo salėje. Vyras kaltinamas apgavęs tyrėjus dėl vienos didžiausių JAV istorijoje sudužusios laivo lobio bylos.

1988 metais T. Thompsonas iš 1857 metais nuskendusio laivo pasisavino milijonų dolerių vertės aukso. 2012 metais, pareikalavus vyro pasirodyti teisme, jis dingo. Kartu su savo bendrininke Alison Antekeier T. Thompsonas buvo sulaikytas sausį Floridoje. Prisidengę netikrais vardais, jie dvejus metus gyveno viešbutyje.

Pagal teismo pasiūlytas sąlygas, T. Thompsonas kalėjime praleis dvejus metus ir jam nebus pateikti jokie kiti su byla susiję kaltinimai.

161 investuotojas vyrui davė 12,7 milijono dolerių su sąlyga, kad jis ras paskendusį laivą ir pasidalins grobiu. 1988 metais jūrų inžinieriumi dirbęs kaltinamasis kartu su savo komanda iš vandens iškėlė tūkstančius aukso monetų ir luitų, kurie 2000 metais buvo parduoti už 50 milijonų dolerių. Sausį atliktas tyrimas paskelbė, kad lobio vertė buvo didesnė nei 400 milijonų dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.