Milano teismo rūmuose per išpuolį žuvo keturi žmonės

Milano teisingumo rūmuose ketvirtadienį mažiausiai keturis žmones pražudęs Claudio Giardiello sulaikytas po pusantros valandos trukusio slapstymosi, praneša Italijos spauda.

Policija evakavo pastatą ir užspeitė pasislėpusį šaulį.<br>AP nuotr.
Policija evakavo pastatą ir užspeitė pasislėpusį šaulį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 9, 2015, 1:23 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 5:38 AM

Sukčiavimu ir bankroto byloje atsakovu buvęs vyras staiga išsitraukė ginklą ir pradėjo šaudyti teismo salėje. Vienas iš žuvusiųjų – teisėjas Fernando Ciampi – buvo nušautas savo kabinete.

Italijos naujienų agentūra ANSA praneša apie dar du nušautus teisme buvusius žmones, iš kurių vienas – advokatas Lorenzo Alberto Clarisas Appiani.

Ketvirtosios aukos tapatybė nenustatyta. Dienraštis „Corriere della Sera“ praneša, kad asmuo galėjo patirti širdies smūgį dėl teisme kilusios panikos, kadangi nepastebėta jokių šautinių žaizdų. 

Pastate buvęs advokatas Marcello Ilia pasakojo, kad 57 metų C.Giardiello paleido šūvius ketvirtame teismo rūmų aukšte apie 11 valandą ryto. 

„Staiga išgirdome tris arba keturis šūvius. Bandėme išeiti iš teismo salės, tačiau daugybė policijos pareigūnų mums liepė joje likti. Po kelių minučių mus išleido ir pasakė, kad ginkluotas vyras su kostiumu ir kaklaraiščiu vis dar yra teismo rūmuose“, – pasakojo teisininkas naujienų agentūrai AFP. 

Apeliacinio teismo teisėjas Giovanni Canzio naujienų agentūrai „Reuters" teigė, kad šūvių garsai teismo salėje sukėlė paniką. Šimtai žmonių iš teismo rūmų pradėjo bėgti į gatvę. 

Policijos pareigūnai evakavo milžiniškus teismo rūmus, uždarė visus išėjimus ir ieškojo šaulio, kuris, kaip manoma, slėpėsi viršutiniame pastato aukšte.

Ten slėpęsis maždaug valandą, C.Giardiello bandė pabėgti, bet buvo sulaikytas maždaug 30 kilometrų nuo miesto centro. 

Vidaus reikalų ministras Angelino Alfano socialiniame tinkle „Twitter" teigė, kad šaulys pabėgo motociklu ir buvo sulaikytas policijos Milano priemiestyje Vimerkatėje. 

„Kai tik išgirdau šūvius ir pamačiau bėgančius žmones, užsidariau kanceliarijos patalpose. Buvau labai išsigandusi ir stengiausi kuo greičiau palikti pastatą“, – pasakojo 40 metų teismo darbuotoja.

Lombardijos regiono prezidentas Roberto Maroni įvykius pavadino šokiruojančiais. 

„Šokiruoja tai, kad paprastas žmogus į teisingumo rūmus gali patekti su ginklu. Jis nebuvo patikrintas ir tai labiausiai stebina“, – po įvykio sakė jis.

Neaišku, kaip C.Giardiello pavyko įsinešti ginklą į teisingumo rūmus, kurių įėjimai yra saugomi metalo detektoriais. Šaudynės įvyko istoriniame Millano centre, netoli miesto katedros ir parduotuvių rajono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.