V. Putinas padovanojo Graikijos premjerui senovinę graikų ikoną

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas į Maskvą su vizitu atvykusiam Graikijos premjerui Alexis Tsipras įteikė senovinę graikų ikoną, kurią nacių pareigūnas buvo pavogęs Graikijos okupacijos metu, skelbia „Foxnews“.

A.Tsipras ir V.Putinas paneigė įtarimus, esą du lyderiai bando silpninti ES vieningą poziciją dėl Rusijos veiksmų Ukrainoje.<br>AP nuotr.
A.Tsipras ir V.Putinas paneigė įtarimus, esą du lyderiai bando silpninti ES vieningą poziciją dėl Rusijos veiksmų Ukrainoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 9, 2015, 4:51 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 5:06 AM

V.Putino atstovas Dmitrijus Peskovas pasakojo, kad V. Putinas trečiadienį po derybų su Graikijos premjeru įteikė jam ikoną, vaizduojančią Šv. Nikolą ir Šv. Spiridoną. Atstovas teigė, kad tą ikoną Antrojo pasaulinio karo metu, kai Graikiją buvo okupavusi Vokietija, pavogė nacių pareigūnas. Neseniai pavogtą ikoną įsigijo neįvardytas rusas, kuris buvo vieno pareigūno palikuonis.

A.Tsipras ketvirtadienį dar kartą išreiškė nepritarimą Maskvai pritaikytoms Vakarų sankcijoms ir teigė, kad jo vyriausybė padėjo blokuoti siūlymus, kuriais norėta griežtinti baudžiamąsias priemones.

Graikija galėtų tapti tiltu tarp Europos Sąjungos (ES) ir Rusijos“, – pareiškė jis.

Vis dėlto, A.Tsipras ir V.Putinas paneigė įtarimus, esą du lyderiai bando silpninti ES vieningą poziciją dėl Rusijos veiksmų Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.