Į JAV keleiviai skrido žaibo iškrovos pradaužtu lėktuvu

Oro linijų „Icelandair“ keleiviai buvo kiek išsigandę, kai vos lėktuvui pakilus į jį trenkė žaibas. Orlaivis „Boeing 757" tęsė savo 5,9 tūkst. kilometrų kelionę iš Islandijos sostinės Reikjaviko į JAV miestą Denverį. Tačiau kai keleiviai buvo išlaipinti, jie liko šokiruoti, rašo „Daily Mail“.

Žaibo iškrova lėktuvo priekyje paliko skylę.<br>Twitter nuotr.
Žaibo iškrova lėktuvo priekyje paliko skylę.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 10, 2015, 11:23 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 4:03 AM

Denveryje išlipę keleiviai pamatė, kad visą šį kelią jie skrido su pažeistu lėktuvo priekiu – jame žiojėjo didžiulė skylė. Žaibas įdubimą išmušė kaip tik toje vietoje, kur įtaisyti orų sekimo radarai, tačiau, regis, prietaisų nepažeidė.

Skylę keleiviai ir įgula pamatė tik tada, kai jau saugiai nusileido kelionės galutiniame taške Denveryje – pažeistu lėktuvu sukorę tūkstančius kilometrų.

Keleivis Kyle'as Hernandezas pasakojo, kad žaibui trenkus nušvito visas salonas, o orlaivis sudrebėjo. „Visi įsitempė, sukruto ir ėmė žvalgytis“, – prisimena vyras.

Kitas keleivis pasakojo, kad žaibas trenkė vos pakilus ir visi pamanė, kad lėktuvas bus apgręžtas, nutupdytas ar turės nusileisti avariniu būdu, tačiau pilotais skrido toliau.

Kai atvyko į Denverį, keleiviai per terminalo langą pamatė, kad lėktuvo priekyje buvo didžiulė skylė.

Aviacijos ekspertai teigė, kad žaibas į komercijų oro linijų lėktuvus trenkia iki penkių kartų per metus, o modernūs orlaiviai yra pajėgūs iškrovą atlaikyti ir tokie atvejai kaip šis labai reti.

„Icelandair“ atstovai teigė, kad supranta žmonių baimę, tačiau patikino, kad pilotai elgėsi pagal protokolą. Esą žaibas nepažeidė jokių orlaivio sistemų ir galėjo skristi toliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.