Charkove nuversti trys paminklai sovietų epochos veikėjams

Naktį į šeštadienį Ukrainos mieste Charkove nežinomi asmenys nuvertė tris paminklus sovietų epochos veikėjams – Sergo Ordžnikidzei, Nikolajui Rudnevui ir Jakovui Sverdlovui, praneša leidinys „Korrespondent“.

Ukrainos atminties instituto duomenimis, iš viso šalyje nugriauta apie 300 paminklų „pasaulio proletariato vadui“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ukrainos atminties instituto duomenimis, iš viso šalyje nugriauta apie 300 paminklų „pasaulio proletariato vadui“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-04-11 12:26, atnaujinta 2018-01-07 02:01

Pasak žiniasklaidos, penktadienį miesto milicijos vadovas Andrijus Kriščenka pareiškė, jog pareigūnai neturi leisti, kad paminklai būtų neteisėtai griaunami. Bet naktį į šeštadienį milicija į paminklų griovėjų veiksmus „niekaip nereagavo“.

Ketvirtadienį Ukrainos parlamentas priėmė įstatymą, šalyje draudžiantį komunistinę ir nacistinę simboliką.

„Karas su paminklais“ Ukrainoje prasidėjo 2013 metų pabaigoje. Pirmiausia buvo nuverstas Lenino paminklas Besarabijos aikštėje Kijevo centre. Ukrainos atminties instituto duomenimis, iš viso šalyje nugriauta apie 300 paminklų „pasaulio proletariato vadui“ ir maždaug 70 statulų kitiems sovietų epochos veikėjams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Kopenhagoje milžiniškas gaisras pasiglemžė istorinį pastatą