Naujos detalės? B. Nemcovas po trijų šūvių bandė keltis

Rusijos žiniasklaida skelbia iki šiol neviešintas opozicijos lyderio Boriso Nemcovo nužudymo detales. Svetainės „Rosbalt“ žurnalistas paskelbė, kad jam neva pavyko gauti pagrindinio įtariamojo Zauro Dadajevo parodymus nužudymo byloje.

Borisas Nemcovas Maksvos centre buvo nužudytas vėlyvą vasario 27-osios vakarą.<br>AP nuotr. iš archyvo
Borisas Nemcovas Maksvos centre buvo nužudytas vėlyvą vasario 27-osios vakarą.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 15, 2015, 9:41 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 5:42 PM

Tiesa, vėliau Zauras Dadajevas atsiėmė savo prisipažinimą nužudžius B.Nemcovą ir atsiėmė parodymus, teigdamas, kad jis buvo priverstas taip kalbėti.

Rusijos žurnalisto gautuose parodymuose rašoma, kad Z.Dadajevas, jo draugai Anzoras Gubaševas ir Beslanas Šavanovas nužudymo vakarą (vasario 27-ąją) sekė B.Nemcovą, stebėjo jo namus.

Kai jie pastebėjo, kad Borisas Nemcovas su mergina išeina iš restorano Raudonojoje aikštėje ir eina namų link, buvo nuspręsta jį nužudyti.

B.Šavrovas neva liko prie restorano, o Z.Dadajevas ir A.Gubaševas sėdo į automobilį ir pajudėjo link B.Nemcovo ir jos draugės.

„Išlipau iš mašinos, pistoletą užsikišau už kelnių, arčiau pilvo. B.Nemcovas su mergina ėjo tiltu. Aš greitu žingsniu ėjau paskui juos. Eidamas nieko daugiau nesutikau, todėl maniau, kad vieta įvykdyti žmogžudystę buvo ideali. B.Nemcovas su mergina laikėsi už rankų. Likus 10 metrų iki jų išsitraukiau pistoletą, jį užtaisiau.

Ginklą laikiau kairėje rankoje, nes esu kairiarankis. Dešinėje laikiau telefoną.

Likus 5 metrams iki aukos iššoviau tris kartus B.Nemcovui į nugarą. Šaudžiau ištiesta ranka. Po pirmojo šūvio telefonu daviau signalą, kad Beslanas privažiuotų. Tuo metu pastebėjau pravažiuojančią didelę oranžinę mašiną. B.Nemcovas krito kartu pargriaudamas merginą.

Netrukus pamačiau, kad jis gyvas ir bando atsistoti, todėl iššoviau dar du-tris kartus. Kur kulkos pataikė, nežinau. Tuo metu privažiavo automobilis, kurį vairavo Anzoras, šalia sėdėjo Beslanas“, – rašoma neva gautuose Z.Dadajevo parodymuose.

Vėliau parodymuose rašoma, kur važiavo jų automobilis ir kur jie apsistojo tą naktį. Taip pat rašoma, kad Z.Dadajevo bendrininkai kitą dieną išskrido į Grozną. Z.Dadajevas, kaip rašoma parodymuose, į Grozną išskrido kovo 1-ąją.

Borisas Nemcovas Maksvos centre buvo nužudytas vėlyvą vasario 27-osios vakarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.