B. Netanjahu palygino Iraną su nacių režimu

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu holokausto atminimo dienai skirtame renginyje užsipuolė Iraną ir palygino jį su nacionalsocialistais, praneša agentūra AFP.

B.Netanjahu yra aršus tarptautinių branduolinių derybų su Iranu kritikas.<br>AP nuotr.
B.Netanjahu yra aršus tarptautinių branduolinių derybų su Iranu kritikas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 16, 2015, 9:05 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 5:10 PM

„Taip, kaip naciai, naikindami žydų tautą, norėjo sutrypti civilizaciją ir sudaryti sąlygas šeimininkų rasei viešpatauti visame pasaulyje (...), taip Iranas nori kontroliuoti regioną, plėstis ir sunaikinti žydų valstybę“, – kalbėjo B.Netanjaju trečiadienį holokausto atminimo memoriale „Jad Vašem“.

Premjeras įspėjo dėl „tironiško režimo“ ir pareiškė abejones, kad yra pasimokyta iš Antrojo pasaulinio karo. Ar pasaulis iš tikrųjų pasimokė iš praėjusio šimtmečio žydų tragedijos, klausė B.Netanjahu.

„Bloga sutartis, kuri rengiama su Iranu, rodo mums, kad istorijos pamokos nevertinamos rimtai“, – pabrėžė jis. Taip, kaip demokratinės valstybės prieš Antrąjį pasaulinį karą padarė didelę klaidą, taip esą vėl daroma klaida.

B.Netanjahu yra aršus tarptautinių branduolinių derybų su Iranu kritikas. Jis nepavargsta kartoti, kad siekiama sutartis, dėl kurios preliminariai susitarta balandžio pradžioje, leis Iranui kurti branduolinę bombą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.