Numušto Malaizijos lėktuvo nuolauža – mainais už kruopas?

Laikraštis „Soviet Priazovja“ (Paazovjės taryba), kuris leidžiamas Jeisko mieste Rusijos Krasnodaro krašte, išspausdino straipsnį, kuriame pranešama, kad Rassypnojė gyvenvietės, esančios Torezo priemiestyje, gyventojai mainais už humanitarinę pagalbą iš Jeisko perdavė Rusijai vadinamosios Donecko liaudies respublikos separatistų pernai numušto Malaizijos lėktuvo „Boeing-777“ nuolaužą.

Rassypnojė gyvenvietės, esančios Torezo priemiestyje, gyventojai mainais už humanitarinę pagalbą iš Jeisko perdavė Rusijai vadinamosios Donecko liaudies respublikos separatistų pernai numušto Malaizijos lėktuvo „Boeing-777“ nuolaužą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rassypnojė gyvenvietės, esančios Torezo priemiestyje, gyventojai mainais už humanitarinę pagalbą iš Jeisko perdavė Rusijai vadinamosios Donecko liaudies respublikos separatistų pernai numušto Malaizijos lėktuvo „Boeing-777“ nuolaužą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-16 08:13, atnaujinta 2018-01-06 17:21

Straipsnyje taip pat sakoma, kad numušto civilinio orlaivio nuolauža bus pristatyta į Jeiską, kur taps vienu iš „Kovinės draugystės“ muziejaus eksponatų. Šį muziejų planuojama atidaryti „Pergalės 70-mečio proga“. Straipsnis, pavadintas „Ir su Malaizijos „Boeing`o“ nuolauža“, iškilmingai pasirodė pirmajame puslapyje. O numušto lėktuvo nuolaužą laikraščio žurnalistai vadina karo laimikiu.

„Atsidėkodami už pristatytus maisto produktus, drabužius ir medikamentus Rassypnojė gyvenvietės gyventojai perdavė jeiskiečiams Malaizijos lėktuvo „Boeing-777“, patyrusio katastrofą virš Šachtioro rajono pernai metų liepą, nuolaužą. Pagal vieną iš versijų, keleivinį lėktuvą numušė Ukrainos nacionalinės armijos kariškiai“, – teigiama straipsnyje.

Apie tą faktą, kad pagal kitą, pagrindinę versiją „Boeing“ numušė separatistai, paleidę raketą iš rusiško „Buk“, laikraštyje nusprendė neužsiminti.

Kaip žinoma, Malaizijos „Boeing-777“ buvo numuštas padangėje virš Torezo, tą padarė DLR separatistų priešlėktuvinės gynybos pajėgos, palaikiusios ukrainiečių lėktuvu An-26. Iš karto po to, kai lėktuvas nukrito, per Rusijos kanalą „Lifenews“ buvo parodytas siužetas, kur buvo kalbama, kad „liaudies kariuomenės pašauktiniams“ pavyko numušti dar vieną Ukrainos karinį lėktuvą. Tačiau vėliau, kada tapo žinoma, jog numuštas keleivinis lėktuvas, siužetas iš televizijos kanalo svetainės buvo pašalintas. O po to „Lifenews“ ėmė tvirtinti, kad „Boeing“ numušė Ukraina.

Tai, kad lėktuvą numušė būtent „pašauktinių“ pajėgos, spėjo pranešti „Lifenews“ svetainė ir rusų diversantų vadeiva Igoris Strelkovas. Ši medžiaga taip pat buvo pašalinta, kai paaiškėjo, koks lėktuvas buvo numuštas iš tikrųjų.

Lėktuvo „Boeing-777“ sunaikinimas tapo viena iš didžiausių aviacijos katastrofų žmonijos istorijoje pagal aukų skaičių. Tuomet žuvo 298 žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.