Vulgarus mergaičių šokis sukrėtė Rusiją

Rusijos mieste Orenburge uždaryta šokių mokykla, kurios nepilnamečių auklėtinių skandalingas šokis sukėlė pasipiktinimo audrą internete, o pareigūnus paskatino pradėti tyrimą dėl aplaidumo.

Tyrėjams neįtiko nepilnamečių merginų šokis vulgariai judinant užpakalį.
Tyrėjams neįtiko nepilnamečių merginų šokis vulgariai judinant užpakalį.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC, „Moskovskij komsomolec“ ir „Lietuvos ryto“ inf.

Apr 16, 2015, 8:22 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 5:21 PM

Prieštaringai vertinamas vaizdo įrašas, kuriame merginos atlieką šokį „Mikė Pūkuotukas ir bitės“, pasklido internete ir buvo peržiūrėtas milijonus kartų.

Merginos, pasipuošusios dryžuotais triko, trumpais sijonais ir ilgomis kojinėmis, šoka vulgariai judindamos užpakalį.

Peržiūrėję paauglėms ne visai prideramo šokio įrašą, kai kurie sukrėsti internautai pasiūlė jo kūrėjus atleisti ar net bausti.

Kitiems užkliuvo tai, kad merginų kostiumų spalvos – juoda ir oranžinė – primena Georgijaus juostelę, kuri yra Rusijos nacionalizmo simbolis.

Oficialiai laikoma Sovietų Sąjungos pergalės Antrajame pasauliniame kare simboliu, dabar ši juostelė labiausiai siejama su prorusiškais kovotojais Ukrainoje.

Uralo kalnuose esančio Orenburgo merijoje dėl skandalingo šokio sušauktas skubus posėdis ir nutarta šokių studiją uždaryti.

Į posėdį buvo iškviesta studijos „Kredo“ vadovė, paauglių tėvai ir kultūros namų, kurių scenoje atliktas šokis, direktorius.

Mokyklos direktorė Viktorija Jakovenko gynėsi, kad pamokos, kuriose mergaitės mokomos „tverkinimo“ – seksualaus užpakalio kratymo, jau nutrauktos. Joms pasiūlyta mokytis klasikinės choreografijos arba modernių šokių.

Tačiau meras nusprendė uždaryti visą studiją tol, kol bus baigtas tyrimas.

Rusijos tyrimų komiteto vietinis skyrius sieks nustatyti tikslų merginų amžių ir ištirti mokyklos vadovybę bei buhalteriją. Mokyklos vadovams gali būti pareikšti kaltinimai dėl aplaidumo.

Šalies spaudoje cituojama mokyklos vadovė V.Jakovenko, kad šokėjų tėvai žinojo, ką veikia jų dukterys, ir raštu tam davė sutikimą.

Direktorė teigė nežinanti, kas internete paviešino šokio vaizdo įrašą, tačiau nustebo, kad šokis sukėlė tokį pasipiktinimą.

„Šokis dabar labai populiarus. Tiesiog panaršykite internete – patikėkite, ten galima surasti kur kas nepadoresnių šokių“, – teisinosi V.Jakovenko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.