Vyras sukėlė sąmyšį nutupdęs malūnsparnį Kapitolijaus pievelėje

Vienas kovos su

Išminuotojai patikrino malūnsparnį, kuris nusileido už keių šimtų metrų nuo Kapitolijaus, bet neaptiko jokių pavojingų medžiagų.<br>AP nuotr.
Išminuotojai patikrino malūnsparnį, kuris nusileido už keių šimtų metrų nuo Kapitolijaus, bet neaptiko jokių pavojingų medžiagų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 16, 2015, 9:57 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 5:10 PM

Federalinė aviacijos administracija (FAA) nurodė kartu su kitomis žinybomis pradėjusi tyrimą dėl šio įvykio, kurio metu, kaip nurodė pareigūnai, pilotas skrisdamas nepalaikė ryšio su skrydžių kontrolieriais.

„FAA nesuteikė jam leidimo patekti į draudžiamąją oro erdvę“, – sakoma šios agentūros pranešime.

JAV Kapitolijaus policija pranešė, kad rotorinį skraidymo aparatą pilotavęs Douglasas Hughesas buvo suimtas ir kad jam ketinama pateikti kaltinimus dėl nelegalaus naudojimosi transporto priemone.

Suimtas pilotas yra Floridos gyventojas, kuris esą vykdo pilietinio nepaklusnumo kovą dėl finansų reformos, praneša laikraštis „Tampa Bay Times“, kuris interviu iš aktyvisto paėmė prieš jo skrydį šalies sostinėje.

Išminuotojai patikrino malūnsparnį, kuris nusileido už keių šimtų metrų nuo Kapitolijaus, bet neaptiko jokių pavojingų medžiagų.

Pareigūnai priėmė sprendimą laikinai uždaryti parlamento pastatą, bet evakuacijos nevykdė. Kapitolijuje tuo metu vyko Irako ministro pirmininko Haidero al Abadi susitikimai su senatoriais.

Incidentą mačiusi Rachel Jackman sakė, kad įvykis ją išgąsdinęs.

„Per kelias minutes visas rajonas buvo uždarytas. Čia buvo gal 30 ar 40 Kapitolijaus policijos automobilių, taip pat juodų visureigių“, – sakė jis CNN.

Oro gynybos vadovybė NORAD nurodė AFP, kad apie incidentą ji sužinojo tik tada, kai malūnsparnis jau nutūpė.

„Reikalauju reformų ir skelbiu rinkėjo maištą remdamasi tomis teisėmis, kurias Jeffersonas nusakė Nepriklausomybės deklaracijoje“, – 61 metų D.Hughesas rašo laiške visiems 535 Kongreso nariams, kurį jis prieš skrisdamas pasiėmė su savimi.

Svetainėje Democracyclub.org D.Hughesas išdėstė tikslus, kurių jis norėjo pasiekti savo drastišku poelgiu.

„Noriu, kad per kiekvieną 2016 metų kovą dėl Kongreso posto kiekvienas kandidatas užimtų nesutaikomą poziciją dėl korupcijos“, – rašė jis.

Kaip nurodoma, D.Hughesas esąs paštininkas, ką veikiausiai patvirtina ir JAV pašto tarnybos logotipas, matomas ant jo orlaivio uodegos.

D.Hughesas, kaip pažymima, skrido su vienviečiu ir atvirą piloto kabiną turinčiu malūnsparniu, kurį FAA priskiria ultralengviems „skraidomiesiems aparatams“ ir kuriems nėra reikalinga jokia registracija.

JAV Kapitoliaus policijos atstovas sakė „Tampa Bay Times“, kad D.Hughesas „nieko neperspėjo“ apei savo planuojamą skrydį.

Bet jo draugas Mike'as Shanahanas tikino, kad aktyvistas prieš kelias valandas iki nusileidimo Vašingtone apie savo skrydį informavo Slaptąją tarnybą.

„Jis nėra sprogdintojas mirtininkas, jis – patriotas“, – laikraščiui sakė 65 metų M.Shanahanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.