„WikiLeaks“ paviešino pavogtus „Sony“ susirašinėjimus

„WikiLeaks“ ketvirtadienį paviešino 170 tūkst. elektroninių laiškų ir 20 tūkst. dokumentų, kurie buvo pagrobti per programišių ataką prieš kino kompaniją „Sony Pictures Entertainment“, praneša BBC.

„WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as pateisino išviešinimą teigdamas, kad dokumentai parodo, kaip veikia tarptautinė kompanija ir yra „geopolitinio konflikto centre“.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
„WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as pateisino išviešinimą teigdamas, kad dokumentai parodo, kaip veikia tarptautinė kompanija ir yra „geopolitinio konflikto centre“.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2015, 4:17 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 1:19 PM

Teigiama, kad tarp dokumentų – „Sony“ susirašinėjimai su Didžiosios Britanijos vyriausybe ir Holivudo garsenybėmis.

Lapkričio mėnesį kino kompanija patyrė kibernetinę ataką, kuri siejama su filmu „Interviu“ („The Interview“), pašiepiančiu Šiaurės Korėjos diktatorių Kim Jong-uną.

Šiaurės Korėja neprisiėmė atsakomybės už išpuolį, tačiau pavadino jį teisingu darbu.

„Sony“ griežtai pasmerkė „WikiLeaks“ žingsnį, pavadindama jį „kenksminga nusikalstama veikla“, dėl kurios kompanijos darbuotojų asmeninei informacijai iškilo pavojus.

„Mes kategoriškai nesutinkame su „WikiLeaks“ įsitikinimu, kad ši informacija turi būti viešai prieinama“, – sakoma kompanijos pranešime.

Po lapkritį įvykusios programišių atakos nežinoma grupuotė dokumentus taip pat buvo įkėlusi į interneto puslapį, tačiau juose nebuvo galima vykdyti paprastos paieškos.

„WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as pateisino išviešinimą teigdamas, kad dokumentai parodo, kaip veikia tarptautinė kompanija ir yra „geopolitinio konflikto centre“.

Gruodžio mėnesį „Taikos gynėjais“ pasivadinusi grupuotė grasino surengti į rugsėjo 11-osios atakas panašius sprogdinimus kino teatruose, kurie ketino rodyti iš Šiaurės Korėjos besityčiojantį filmą.

„Sony“ dėl to atšaukė „Interviu“ premjerą, tačiau vėliau, kylant visuomenės nepasitenkinimui, filmas vis dėlto buvo išplatintas.

Sausio mėnesį dėl šios atakos kaltinamai Šiaurės Korėjai JAV pritaikė naują sankcijų rinkinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.