Žudikų šūviai Ukrainoje priminė dar vieną mįslingą nusikaltimą

Prorusiško žurnalisto Olesio Buzinos ir buvusio liaudies deputato Oleho Kalašnikovo nužudymai priminė apie kitą mįslingą žūtį Ukrainoje.

Nors O.Moroz buvo nužudyta prieš mėnesį, vietos ir Rusijos žiniasklaidoje pranešimai apie jos mirtį išplito ir dabar.<br>„Youtube“ nuotr.
Nors O.Moroz buvo nužudyta prieš mėnesį, vietos ir Rusijos žiniasklaidoje pranešimai apie jos mirtį išplito ir dabar.<br>„Youtube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2015, 11:16 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 2:34 PM

Vyriausioji laikraščio „Netešinskij vestnik“ redaktorė kovo 15 dieną Olga Moroz buvo rasta netoli savo namų Netešyne, pranešė naujienų agentūra TASS.

Nors O.Moroz buvo nužudyta prieš mėnesį, vietos ir Rusijos žiniasklaidoje pranešimai apie jos mirtį pasirodė ir dabar, pridedant, kad tai neva jau trečia susidorojimo auka per šią savaitę.

Remiantis viena versija, žurnalistė galėjo būti nužudyta dėl profesinės veiklos – ji pastaruoju metu rengė medžiagą apie nelegalų medžių kirtimą ir planavo ją paviešinti.

Per pastarąją savaitę buvo nušautas dar vienas žurnalistas – Sergejus Suchobokas iš Donecko.

Rusiško laikraščio „Segodnia“ buvęs redaktorius O.Buzina buvo nužudytas savo namo kieme ketvirtadienio dieną. Į jį šauta iš tamsiai mėlyno „Ford Focus“ su užsieniniais numeriais.

O.Kalašnikovo kūnas buvo rastas trečiadienį vakare jo namuose, pranešė Vidaus reikalų ministerija. Teigiama, kad vyras buvo nušautas.

Politikas dalyvaudavo protestuose, kuriuose buvo reiškiama parama prorusiškam valstybės vadovui V.Janukovyčiui.

Kovą buvo rasti negyvi trys buvę įstatymų leidėjai iš nušalintojo prezidento, kuris rado prieglobstį Rusijoje, aplinkos.

Iš politinės arenos faktiškai pasitraukusi Regionų partija, kuriai iki atstatydinimo vadovavo V.Janukovyčius, nurodė, kad šių asmenų mirtis yra naujos provakarietiškos Kijevo vyriausybės vykdomo persekiojimo padarinys.

Anksčiau šiais metais nusižudė keturi regioninės valdžios pareigūnai, dirbę vadovaujant ankstesniam režimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.