Prie Kanarų salų nuskendęs Rusijos laivas gali tapti nuodų bomba

Nepalankūs orai

72 laivo įgulos nariai iš tralerio „Oleg Naidenov“ buvo evakuoti praėjusį šeštadienį, kilus gaisrui, kai laivas buvo prišvartuotas populiarios turistinės Gran Kanarijos salos Las Palmo uoste.<br>AP nuotr. iš archyvo
72 laivo įgulos nariai iš tralerio „Oleg Naidenov“ buvo evakuoti praėjusį šeštadienį, kilus gaisrui, kai laivas buvo prišvartuotas populiarios turistinės Gran Kanarijos salos Las Palmo uoste.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 18, 2015, 11:32 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 12:19 PM

Grupė Ispanijos specialistų, pučiant smarkiems vėjams ir smarkiai banguojant, stengiasi, kad beveik 1500 tonų degalų, buvusių traleryje, neplistų link Mauritanijos pakrantėje esančios banginių ir kitų unikalių gyvybės rūšių buveinės.

72 laivo įgulos nariai iš tralerio „Oleg Naidenov“ buvo evakuoti praėjusį šeštadienį, kilus gaisrui, kai laivas buvo prišvartuotas populiarios turistinės Gran Kanarijos salos Las Palmo uoste. Baiminantis, kad gaisras neišplistų, jis buvo nuvilktas į atvirą jūrą, kur nuskendo už 15 jūrmylių į pietus nuo Maspalomaso Gran Kanarijoje, pranešė Ispanijos gelbėjimo tarnyba.

Vietos žiniasklaidoje pasirodė nuotraukos, kurioje matyti, kaip iš laivo kyla juodi dūmai.

Pavadinusi šį Rusijos tralerį „piratų laivu“, aplinkosauginė organizacija „Greenpeace“ nerimauja dėl galimos taršos.

„Greenpeace“ vis dėlto atmetė galimybę, kad naftos produktų nuotėkis būtų panašus į 2002-ųjų lapkritį buvusį Atlanto vandenyne ties Ispanijos šiaure, kur per tanklaivio „Prestige“ katastrofą išsiliejo 63 tūkst. tonų degalų.

„Naftos nuotėkis yra naftos nuotėkis“, – sakoma „Greenpeace“ pranešime.

2014-ųjų sausį dėl šio rusų tralerio kilo ginčas tarp Rusijos ir Senegalo, kuris apkaltino laivo „Oleg Naidenov“ žvejus, kad šie žūklauja neteisėtai Senegalo vandenyse.

Senegale šis laivas buvo sulaikytas trims savaitėms, o paskui nuvilktas prie Bisau Gvinėjos sienos.

Laivo savininkė, Murmanske Rusijos šiaurės vakaruose registruota firma, sumokėjo Dakarui 900 tūkst. eurų, kad laivas būtų paleistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo