Islamistas prezidentas M. Mursi išgirdo savo nuosprendį

Egipto teismas nuteisė nuverstą islamistą prezidentą Mohammedą Mursi 20 metų nelaisvės bausme. Šios bausmės buvęs prezidentas susilaukė už 2012 m. įvykdytas masinį protestuotojų suėmimą ir kankinimus, praneša BBC.

M.Mursi susilaukė bausmės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M.Mursi susilaukė bausmės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 21, 2015, 1:09 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 7:16 AM

Tai buvo pirmasis sprendimas po to, kai 2013 metais kariškiai nuvertė šį prezidentą. Dėl sprendimo nebebus galima pateikti apeliacijos.

Islamiškų pažiūrų buvusiam lyderiui jau anksčiau iškeltos kelios kitos bylos dėl kaltinimų nužudymu, kuriose jam grėsė mirties bausmė, tačiau M.Mursi tokio nuosprendžio išvengė. Tokie kaltinimai buvo pareikšti dėl žurnalisto ir dviejų protestuotojų žūties per susirėmimus prie prezidentūros 2012 metais. Šie kaltinimai pareikšti ir M.Mursi bendražygiams iš Musulmonų brolijos.

Laukdami teismo nuosprendžio Musulmonų brolijos atstovai apkaltino dabartinį prezidentą Abdelį Fattah al-Sisi besinaudojant teismu savo kėslams siekti. 

Pirmadienį teismas nuteisė 22 brolijos rėmėjus mirties bausme. Jie kaltinami įvykdę išpuolį prieš policijos nuovadą Kaire. 

M. Mursis nuo valdžios buvo nušalintas 2013 metų liepą, kai žmonės ėmė masiškai protestuoti prieš jo valdymą. Nuo tada uždrausta Musulmonų brolijos veikla, o tūkstančiai jos rėmėjų sulaikyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.