Turkijos premjeras prakalbo apie armėnų genocidą

Turkijos premjeras teigia, kad jo šalis užjaučia armėnus, kurių proseneliai buvo nužudyti prieš 100 metų, praneša BBC.

A.Davutoglu pabrėžė, jog net ir prakalbus apie armėnų patirtą skausmą, Turkija nepripažins, kad buvo vykdomas genocidas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Davutoglu pabrėžė, jog net ir prakalbus apie armėnų patirtą skausmą, Turkija nepripažins, kad buvo vykdomas genocidas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-04-21 10:20, atnaujinta 2018-01-06 07:42

Ahmetas Davutoglu pranešė, kad pirmą kartą istorijoje balandžio 24 dieną Stambule bus surengtas paminėjimas. Vis dėlto Turkija nepripažįsta, kad prieš šimtą metų vykusios žudynės buvo genocidas. Armėnija teigia, kad 1915 metais buvo nužudyta ir deportuota apie 1,5 mln. žmonių.

Turkija atsisako vartoti žodį „genocidas“, jos manymu, tuo metu vyko pilietinis karas, kuris skaudžiai paveikė abi puses.

A.Davutoglu pabrėžė, jog net ir prakalbus apie armėnų patirtą skausmą, Turkija nepripažins, kad buvo vykdomas genocidas. Jo manymu, tų metų įvykių negalima supaprastinti ir pavadinti vienu žodžiu. Be to, būtų neteisinga ir nemoralu viskuo kaltinti vien tik Turkiją.

A.Davutoglu pripažino faktą, jog tais metais buvo vykdomos deportacijos.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas praėjusią savaitę kritikavo popiežių Pranciškų, kuris masines žudynes pavadino genocidu. Tokius komentarus Turkijos lyderis pavadino „netinkamais“ ir įspėjo „nepakartoti tos pačios klaidos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.