Londono policija paviešino milžiniško apiplėšimo nuotraukas

Mėnesio pradžioje, kol kiti šventė Velykas, Londone vagišiai apšvarino juvelyrinių dirbinių parduotuvę ir saugyklą taip įvykdydami didžiausią apiplėšimą Jungtinės Karalystės istorijoje. Dabar Londono policijos pareigūnai išplatino šio itin įžūlaus apiplėšimo nuotraukas, kuriose matyti, kokį tunelį buvo išsikasę šie nusikaltėliai, praneša BBC.

Šią vagystę policija vadina didžiausia Jungtinės Karalystės istorijoje.<br>Metropolitan Police nuotr.
Šią vagystę policija vadina didžiausia Jungtinės Karalystės istorijoje.<br>Metropolitan Police nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 22, 2015, 7:45 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 4:15 AM

Policija į įvykio vietą – „Hatton Gardeno“ saugyklą – buvo iškviesti antradienį, 8 val. ryto, kai visi darbuotojai atšventę Velykas sugrįžo į darbą.

Atvykę pareigūnai negalėjo patikėti savo akimis – saugyklos patalpos tuščios: vagys išsinešė saugyklos seifuose rastus pinigus, susirinko visus ten saugotus retus papuošalus bei deimantus, o pačioje saugyklos sienoje žiojėjo milžiniška anga.

Nusikaltimo vietoje pareigūnai rado daugybę nuolaužų ir dulkių bei plėšikų paliktus įrankius – galingą betono grąžtą bei laužtuvus.

Pastate, kur įvyko nusikaltimas, įsikūrusi ne viena įmonė. Kaip teigia policija, plėšikai į pastatą pateko per bendrą įėjimą.

Nusikaltėliams įėjus, viduje sucypė signalizacija, tačiau jie greitai sugebėjo ją atjungti. Policija aiškinasi, kodėl net ir trumpai suveikus signalizacijai jokios apsaugos tarnybos neatvažiavo.

Pati saugykla ir juvelyrinė yra pastato rūsyje, tad į vidų įsilaužę plėšikai atjungė liftą ir pasinaudojo jo šachtoje esančiomis kopėčiomis nulipo į rūsį. Jie išlaužė vienas šarvuotas duris, o tada sienoje išgręžė didžiulę angą ir pateko į patalpą su daugiau nei 300 seifų.

Viską pasiėmę plėšikai pabėgo. Spėjama, kad nuostoliai viršija šimtus milijonų eurų. Jokie įtariamieji iki šiol suimti nebuvo, nes, kai pareigūnai atvyko, jų pėdos buvo ataušę. Manoma, kad nusikaltėliai jau pabėgo į užsienį ir kartu išsivežė pavogtus brangakmenius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.