Nuskendusio laivo kapitonas buvo apsvaigęs nuo narkotikų

Praėjus kelioms dienoms po iki

Po katastrofos gyvi likę migrantai pasakojo, kad prekeiviai žmonėmis planavo laive sutalpinti 1 200 žmonių.<br>AP nuotr. iš archyvo
Po katastrofos gyvi likę migrantai pasakojo, kad prekeiviai žmonėmis planavo laive sutalpinti 1 200 žmonių.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 22, 2015, 6:15 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 4:25 AM

Nelaimę išgyvenę migrantai pasakojo, kad 27 metų laivo kapitonas buvo apsvaigęs nuo alkoholio ir narkotikų. Jis esą nuo pat išplaukimo iš Libijos rūkė hašišą, rašo „orf.at“.

Dėl kapitono būklės ir jo neteisingo manevro pabėgėlių laivas susidūrė su portugalų prekybiniu laivu. Šis buvo atskubėjęs pabėgėliams į pagalbą. Susidūrus abiem laivams, pabėgėlių laive kilo panika, ir perpildytas laivas apvirto, pasakojo nelaimės liudininkai.

Kapitonas ir dar vienas įgulos narys buvo sulaikyti naktį į antradienį.

Po katastrofos gyvi likę migrantai pasakojo, kad prekeiviai žmonėmis planavo laive sutalpinti 1 200 žmonių. „Jie mus mušė, kad kuo daugiau žmonių gautų vietą laive. Galiausiai jų tilpo 800. Dauguma jų buvo uždaryti sandėliavimo patalpoje. Po susidūrimo aš įkritau į vandenį, kur pusvalandį laukiau, kol man buvo numesta virvė“, – pasakojo 16 metų somalietis.

Prieš kelionę pabėgėliai, jų duomenimis, mėnesį laiko buvo laikomi uždaryti viename ūkyje. Kiekvienas už kelionę į Italiją turėjo sumokėti iki 1 500 dolerių (1 400 eurų). „Mes buvome mušami ir beveik negaudavome valgyti. Kas susirgo, turėjo pats savimi pasirūpinti. Aš mačiau daug žūstančių žmonių“, – sakė somalietis. Jis pats esą devynis mėnesius laukė Tripolyje, kol leidosi į kelionę. Dabar jis mėgins vykti toliau į Norvegiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.