R.Kadyrovas čečėnams leido šaudyti į Rusijos pareigūnus

Ramzanas Kadyrovas davė leidimą Čečėnijos teisėsaugos struktūrų darbuotojams šaudyti į Rusijos pareigūnus, kurie dalyvauja su čečėnais nesuderintose operacijose, pranešė Rusijos žiniasklaida.

Ramzanas Kadyrovas davė leidimą Čečėnijos teisėsaugos struktūrų darbuotojams šaudyti į Rusijos pareigūnus.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr.
Ramzanas Kadyrovas davė leidimą Čečėnijos teisėsaugos struktūrų darbuotojams šaudyti į Rusijos pareigūnus.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 23, 2015, 3:38 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 2:28 AM

„Jeigu pastebėsite bet kokį pareigūną, iš Maskvos ar Stavropolio, esantį teritorijoje be jūsų žinios, galite jį nušauti. Jie turi mus pastebėti“, – specialioje spaudos konferencijoje antradienį sakė Čečėnijos vadovas.

Jis pabrėžė, kad bet kas, nesutinkantis su Vidaus reikalų ministerija, neturi teisės vykdyti operacijų šioje respublikoje.

Šis teiginys padidino abejonę, ar Kremlius vis dar turi galimybių išlaikyti regiono stabilumą per savo patikėtinį. Tai ne pirmas kartas, kai tarp R.Kadyrovo ir Rusijos valdžios atstovų tvyro įtampa.

R.Kadyrovas buvo nepatenkintas operacija, kurioje gretimo Stavropolio miesto specialiosios saugumo pajėgos Grozne nušovė Džambulatą Dadajevą. Čečėnas buvo ieškomas teisėsaugos pareigūnų.

Čečėnijos vadas pranešė, kad niekas vietinės valdžios nebuvo įspėjęs apie puolimą.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas teigė nieko apie šį Kremliui pavaldaus Čečėnijos vado teiginį negirdėjęs.

„Mes patikrinsime, ar tai iš tikrųjų įvyko ir tuomet pasitarsime“, – teigė D.Peskovas naujienų agentūrai „RIA Novosti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.