Rusijoje kalinama N. Savčenko bus perkelta į ligoninę

Rusijoje kalinamos Ukrainos karo lakūnės Nadeždos Savčenko advokatas pranešė, kad moteris iš įkalinimo įstaigos antradienį bus perkelta į ligoninę Maskvoje.

Advokatas Markas Feiginas pirmadienį „Twitter“ paskyroje paskelbė neseniai aplankęs N.Savčenko „Matrosskaya Tishina“ areštinėje.<br>AP nuotr.
Advokatas Markas Feiginas pirmadienį „Twitter“ paskyroje paskelbė neseniai aplankęs N.Savčenko „Matrosskaya Tishina“ areštinėje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

TASS-ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 28, 2015, 9:53 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 4:41 PM

Advokatas Markas Feiginas pirmadienį „Twitter“ paskyroje paskelbė neseniai aplankęs N.Savčenko „Matrosskaya Tishina“ areštinėje.

„Rytoj jie perkels ją į miesto ligoninę Nr. 20“, – rašė advokatas, nenurodęs, ar karo lakūnė ligoninėje liks ilgam.

Rusijos federalinės pataisos namų tarnybos atstovas keliomis valandomis anksčiau pranešė, kad N. Savčenko sveikata staigiai pablogėjo, savaitgalį jai atsisakius valgyti, ir kad moteris bus perkelta į ligoninę, „jei reikės“.

Kaip buvo pranešta, ukrainietė praėjusių metų vasarą pakliuvo į Donbaso separatistų nelaisvę ir buvo išgabenta į Rusiją. Ji kaltinama teikusi koordinates apšaudymui iš minosvaidžių Rytų Ukrainos Luhansko regione, per kurį žuvo du Rusijos žurnalistai.

Maskvos pareigūnai tikina, kad, patekusi į separatistų nelaisvę, N.Savčenko pati pabėgo į Rusiją, tačiau pilotė teigia, kad ją išgabeno prievarta. Moteris neigia jai mestus kaltinimus. Protestuodama ji ilgiau nei 80 dienų buvo paskelbusi bado streiką, kurį nutraukė kovą, tačiau vėliau jį vėl atnaujino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.