„Mis Lenkija“ rinkimus sukrėtė sekso skandalas

„Mis Lenkija“ rinkimus supurtė sekso skandalas, dėl kurio šio prekinio ženklo savininkai pareiškė galintys nebeleisti rengti regioninių varžybų.

Konkursą lydi skandalai.
Konkursą lydi skandalai.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas

Apr 29, 2015, 7:19 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 10:41 AM

Pagal nusistovėjusią tradiciją iš pradžių yra renkamos atskirų regionų gražuolės, o laureatės vėliau varžosi respublikiniame konkurse. Skandalas kilo Didžiosios Lenkijos regiono rinkimų išvakarėse, kai pernykštė nugalėtoja Maja Nizio žiniasklaidoje apkaltino generalinį rėmėją seksualiniu priekabiavimu.

Kadangi konkurso nugalėtojos pasirašo metus galiojantį draudimą kalbėtis su žiniasklaida, M.Nizio apie priekabiavimus prabilo vos pasibaigus šiam terminui. 22 metų mergina tvirtina, kad nepasinaudojo laimėta prizine kelione į Ispanijos kurortą todėl, mat jai buvo pasiūlyta gyventi viename kambaryje su verslininku Sławomiru Stopczyku.

Vėliau jai esą buvo pasiūlyta važiuoti į Lenkijos kurortą, tačiau iš ten irgi turėjo pabėgti, nes kambaryje rado dvigulę lovą, kurioje jau buvo įsitaisęs minėtas rėmėjas. Pastarasis iš viešbučio sprunkančią merginą esą išplūdo necenzūriniais žodžiais. M.Nizio pareiškė, jog bendraudama su kitomis dalyvėmis išsiaiškino, kad rėmėjai kalbina visas merginas atsiduoti, grasindami priešingu atveju neįtraukti šių į konkurso dalyvių, o vėliau į finalininkių sąrašą.

M.Nizio net pareiškė spėjanti, kad pati galėjo konkursą laimėti todėl, jog ja susižavėjo S.Stopczykas, tikėjęsis, kad ši jam vėliau atsidėkos lovoje. M.Nizio apkaltino konkurso organizatorius, jog šie pataikauja sponsoriams, nevykdo įsipareigojimų merginoms ir negina jų interesų, į visus priekaištus atsakydami dviem žodžiais – „Tai verslas“.

Disko stiliaus dainininkas, verslininkas bei konkurso komisijos narys S.Stopczykas paneigė priekabiavimą, o jį užsistojo ir regioninio konkurso organizatorius. Abu šiedu vyriškiai visgi atsisakė pakomentuoti M.Nizio įrašytą slaptą rėmėjų pokalbį, kuriame vienas iš jų gėdija kitą, kam šis priekabiauja prie penkiolikamečių dalyvių.

Kritikuojantysis teigė, kad jeigu paauglės pasiskųs ir kils didelis triukšmas, o nukentės visi. Tuo tarpu kitas rėmėjas įraše teigia, kad pinigus duoda ne tam, kad negalėtų dalyvių pasikviesti į viešbučio kambarį.

Minėtas vyras pridūrė, kad į šiuos konkursus ateina merginos, norinčios laimėti bet kokiu būdu, tad būtų kvaila tuom nepasinaudoti. Šiuos kompromituojančius įrašus spaudai pateikusi M.Nizio pareiškė tuom norinti įspėti jaunas merginas bei jų tėvus apie gręsiančius pavojus.

M.Nizio teiginius patvirtino ir „Mis Didžiosioji Lenkija“ 2011 m. konkurso antros vietos laimėtoja Marcela Margerita Leszczak, paraginusi kraštietes nesileisti būti išnaudojamos rėmėjų. Pernykščio „Mis Lenkija“ konkurso finalininkė Emilia Chrulenko pareiškė, kad yra šokiruota savivaliavimu, kuris vyksta regioniniuose konkursuose.

Sunerimęs dėl kilusio skandalo į Poznanę skubiai atvyko konkurso „Mis Lenkija“ prekinio ženklo savininkas Gerhard Parzutka von Lipiński. Verslininkas pareiškė, jog iki tol nesikišdavo į regioninių konkursų organizavimą, ir neturėjo supratimo apie piktnaudžiavimus, bet, jei tokie skandalai kartosis, uždraus juos rengti.

Prieš mėnesį Lenkiją buvo sukrėtęs kitoks su grožio konkursų dalyvėmis susijęs sekso skandalas. Užsislaptinusias prostitutes demaskuojantis JAV tinklalapis „TagTheSponsor“ paviešino, kad į jų apgaulingą skelbimą dėl iškylos su arabų šeichu atsiliepė vienuolika Lenkijos merginų.

Merginos susiviliojo pasiūlymu už dalyvavimą orgijose plaukiojant jachta per penkias dienas uždirbti po 25 tūkst. JAV dolerių. Gražuolių neatbaidė net perspėjimas, kad princas mėgsta lytinės sueities metu teptis išmatomis arba tuštintis ant partnerių.

Tokį pomėgį medikai vadina koprofilija, o Lenkijos internautai demaskavo, kad išmatomis pažemintos sutiko būti net „Mis Lenkija“ konkursų dalyvės. Varšuvos žiniasklaida paragino atskirti tikras modelių agentūras nuo tokių, kurios apsimeta jomis, o tikrumoje vilioja merginas dirbti elitinėmis prostitutėmis.

Per dabartinį skandalą žiniasklaida giria M.Nizio drąsą ir kritikuoja nesąžiningus rėmėjus bei konkursų organizatorius. Internautai visgi negaili kritikos ir konkursų dalyvėms, kurių dauguma dėl pergalės esą yra pasiryžusios nutylėti visus pažeminimus ir išnaudojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.