Popiežius pasmerkė vyrų ir moterų darbo užmokesčio skirtumą

Popiežius

Popiežius Pranciškus sako, kad norėtų, jog moterys atliktų svarbesnį vaidmenį Romos Katalikų Bažnyčioje visame pasaulyje.<br>AP nuotr.
Popiežius Pranciškus sako, kad norėtų, jog moterys atliktų svarbesnį vaidmenį Romos Katalikų Bažnyčioje visame pasaulyje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Reuters, BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 29, 2015, 8:25 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 10:22 AM

„Kodėl atrodo normalu, kad moterys privalo uždirbti mažiau už vyrus? Ne! Jie turi vienodas teises. Toks neatitikimas yra tikras skandalas“, – sakė jis tūkstančiams žmonių, susirinkusių Šv. Petro aikštėje.

Vietomis pakeldamas balsą, kad atkreiptų dėmesį į įtaigius savo žodžius, popiežius ragino krikščionis „ryžtingai palaikyti teisę gauti vienodą atlygį už vienodą darbą“.

Europos Sąjungoje 2013 metais moterims vidutiniškai buvo mokama 16,4 proc. mažiau nei vyrams, rodo statistikos agentūros „Eurostat“ duomenys. Jungtinių Valstijų Surašymų biuras nurodo, kad moterys gauna po 77 centus, kai vyrams yra mokama po 1 JAV dolerį.

Popiežius Pranciškus sako, kad norėtų, jog moterys atliktų svarbesnį vaidmenį Romos Katalikų Bažnyčioje visame pasaulyje ir Vatikano biurokratiniame aparate, tačiau taip pat yra pasakęs, jog moterų kunigystei „durys yra uždarytos“.

Bažnyčia laikosi nuostatos, kad moterys negali tapti kunigėmis, kadangi Jėzus savo mokiniais pasirinko tik vyrus. Moterų kunigystės gynėjai tokiai nuostatai nepritaria ir sako, kad jis elgėsi pagal tų laikų papročius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.