F.Gray galėjo bandyti tyčia susižeisti policijos furgone?

Protestai jau kelintą dieną

Demonstracijos kilo po juodaodžio Freddie Gray mirties.<br>AP nuotr.
Demonstracijos kilo po juodaodžio Freddie Gray mirties.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 30, 2015, 10:46 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 9:41 AM

Keli šimtai žmonių susirinko į Niujorko Sąjungos aikštę, kur pareigūnai sulaikė mažiausiai 60 žmonių. Eisenos taip pat surengtos Vašingtone, Bostone ir Mineapolyje.

Debatai Jungtinėse Valstijose dėl policijos pareigūnų jėgos panaudojimo prieš juodaodžius netyla dar nuo praėjusių metų vasaros, kai Fergusone, Misūrio valstijoje, buvo nušautas afroamerikietis paauglys.

Teisingumo departamentas pradėjo tyrimą dėl F. Gray mirties. Jo laidotuvės vyko pirmadienį, o jas lydėjo Baltimorėje ir kituose miestuose kilusios riaušės ir kiti neramumai, po kurių Baltimorės gatvėse buvo įvesta komendanto valanda. Tiesa, mažai žmonių jos laikosi, kadangi trečiadienį vakare mieste buvo surengta eisena.

„Washington Post“, cituodamas tuo metu tame pačiame furgone buvusį sulaikytą asmenį, F.Gray, galėjo bandyti tyčia susižeisti policijos furgone.

Leidinys nurodė, kad neįvardytas įtariamasis, kurį nuo F. Gray skyrė metalinė pertvara ir jis negalėjęs matyti dabar jau mirusio juodaodžio, teigė, neva girdėjęs, kaip F. Graydaužėsi į sienas ir veikiausiai bandė tyčia susižeisti.

„Washington Post“ nurodė, kad šie parodymai buvo įtraukti į tyrimo ataskaitą, kurios fragmentus leidiniui pavyko gauti.

F. Grėjus buvo sulaikytas balandžio 12-ąją. Vaikinas bandė pabėgti, bet pareigūnai jį sulaikė, surakino antrankiais ir uždarė į furgoną. Kažkuriuo metu F. Grėjus patyrė sunkią stuburo traumą, ir kai furgonas atvyko į policijos stotį, jis buvo rastas be sąmonės.

Pareigūnai nepaaiškino, kaip ar kada F. Grėjus patyrė stuburo traumą. Jis mirė balandžio 19-ąją.

„Washington Post“ citavo vieną F. Grėjaus šeimos advokatą Džeisoną Daunsą (Jason Downs), kuris teigė nesutinkantis su spekuliacijomis, esą F. Grėjus galėjo pats susižaloti savo stuburo smegenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.