Rusijos baikeriams pavyko pasiekti Vokietijos sieną

Dešimt Kremliaus politiką

Ultranacionalistinio baikerių klubo „Naktiniai vilkai“ nariai sugebėjo sukelti daug šaršalo.<br>AP nuotr.
Ultranacionalistinio baikerių klubo „Naktiniai vilkai“ nariai sugebėjo sukelti daug šaršalo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2015-05-04 09:31, atnaujinta 2018-01-05 02:30

Ultranacionalistinio baikerių klubo „Naktiniai vilkai“ (Nočnye volki), palaikomo Rusijos prezidento Vladimiro Putino, nariai buvo nepraleisti per Lenkijos ir Lietuvos sienas, bet vis tiek tikisi pasiekti Vokietijos sostinę Berlyną šeštadienį, pagerbdami Sovietų Sąjungos indėlį pergalėje prieš nacistinę Vokietiją.

Dešimt „Naktinių vilkų“ baikerių, kurie pirmieji pasiekė Vokietiją, išvažiavo iš Maskvos balandžio 25 dieną ir pasiekė Bavarijos pietinį Bad Reichenhalio miestelį, atvykę iš Austrijos, vienas vietos policijos atstovas sakė naujienų agentūrai DPA.

Prieš pasiekdami Berlyną jie planuoja pirmadienį aplankyti netoli Miuncheno esančią buvusią Dachau nacių koncentracijos stovyklą, kur Vokietijos kanclerė Angela Merkel sekmadienį dalyvavo to komplekso išvadavimo metinių minėjimo ceremonijoje, sakė „Naktinių vilkų“ atstovas Aleksandras Šapovalovas.

Baikeriai planavo nuvažiuoti 6 tūkst. kilometrų per Baltarusiją, Lenkiją, Čekiją, Slovakiją, Austriją ir Vokietiją, o savo žygį baigti Berlyne. Tačiau jiems teko ieškoti naujų maršrutų, kai motociklininkų nepraleido Lenkijos ir Lietuvos pasieniečiai.

Lenkijos premjerė Ewa Kopacz pareiškė, kad šis žygis yra „provokacija“.

Rusijos užsienio reikalų ministerija savo pranešime nurodė esanti „pasipiktinusi“ Lenkijos sprendimu ir kaltino Varšuvą meluojant dėl tikrųjų priežasčių, kodėl baikeriams nebuvo leista kirsti šalies teritorijos.

Rusijos baikeriai tvirtina, kad jų žygis nėra politiškai motyvuotas ir kad jie tesiekia pagerbti žuvusius per mūšius Antrajame pasauliniame kare.

Klubo „Naktiniai vilkai“ nariai surengė masinį žygį motociklais į Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį, kai Rusija jį aneksavo 2014 metų kovą. Kai kurie iš tų baikerių taip pat prisidėjo prie prorusiškų separatistų, kurie kaunasi su Kijevo vyriausybės pajėgomis Rytų Ukrainoje.

Šis baikerių klubas buvo įkurtas 1989 metais prieš pat subyrant Sovietų Sąjungai. Dabar jis turi apie 5 000 narių buvusiose Sovietų Sąjungos respublikose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.