„Germanwings“ pilotas treniravosi pamažu žeminti lėktuvą

„Germanwings“ lėktuvo antrasis pilotas Andreas Lubitzas, įtariamas kovo mėnesį tyčia sukėlęs katastrofą ir pražudęs 150 žmonių, treniravosi mažinti aukštį per priešpaskutinį skrydį, praneša Vokietijos dienraštis „Bild“.

A.Lubitzas tą pačią dieną vykusiame skrydyje iš Diuseldorfo į Barseloną pabandė sumažinti skrydžio aukštį.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
A.Lubitzas tą pačią dieną vykusiame skrydyje iš Diuseldorfo į Barseloną pabandė sumažinti skrydžio aukštį.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 6, 2015, 10:54 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 8:12 PM

Ataskaitoje, kurią trečiadienį paviešinti ketina Prancūzijos tyrimų agentūra BEA, teigiama, kad A.Lubitzas tą pačią dieną vykusiame skrydyje iš Diuseldorfo į Barseloną pabandė sumažinti skrydžio aukštį.

„Bild“, cituodami agentūrai artimus šaltinius, praneša, kad BEA ataskaitoje yra kalbama apie „kontroliuojamą nusileidimą, kuris truko keturias minutes ir kuriam nebuvo jokio aviacinio paaiškinimo“.

Pagal tyrėjų versiją, 27 metų vokietis lėktuvo kapitonui išėjus užsirakino pilotų kabinoje ir nukreipė lėktuvą pamažu žemėti, kol šis trenkėsi į žemę.

A.Lubitzas kentėjo nuo sunkios depresijos, o jo namie rastame kompiuteryje tyrėjai rado ženklų, kad paskutines dienas prieš tragediją pilotas ieškojo informacijos apie savižudybę.

Nelaimę tiriantys pareigūnai taip pat aptiko suplėšytą gydytojo raštelį, kuris patarė A.Lubitzui tą dieną neskraidyti.

„Germanwings“ lėktuvas A320, skridęs iš Barselonos į Diuseldorfą, sudužo kovo 24-ąją Prancūzijos pietryčiuose. Katastrofa įvyko Trua Evešė kalnų masyvo rajone, Aukštutinio Provanso Alpių departamente, prie Din le Beno miestelio.

Iš viso lėktuve buvo 150 žmonių – 144 keleiviai ir 6 įgulos nariai, jie visi žuvo. Dauguma aukų – Vokietijos ir Ispanijos piliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.