Keturi garsūs aktoriai, kurie norėtų būti gimę rusais

Jei tikėtume rusų literatūros klasikais, rusiška siela yra nepaprastai stipri. Ją turi ne kiekvienas rusas, tačiau gali turėti ir užsienietis. Kai kurie jaučia itin didelę trauką šiai šaliai. Tokių Rusijos gerbėjų gretose ir garsūs planetos aktoriai, rašo „The Moscow Times“.

Kai kurios garsenybė mieliau būtų gimę rusais.
Kai kurios garsenybė mieliau būtų gimę rusais.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-08 21:15, atnaujinta 2018-01-04 11:24

Amerikietis aktorius Stevenas Seagalas

Šis JAV aktorius lankėsi Rusijoje kelis kartus ir puoselėja draugiškus santykius su šalies prezidentu Vladimiru Putinu. Abu vyrus vienija bendras pomėgis – kovos menai.

Įtariama, kad veiksmo filmų žvaigždė ateityje mielai norėtų talkinti V.Putinui ir politikoje. Kaip praėjusią savaitę rašė portalas „Buzzfeed“, V.Putinas 2013 m. prašė JAV prezidento Baracko Obamos paskirti aktorių Rusijos garbės konsulu Kalifornijos ir Arizonos valstijose. Tiesa, Kremlius tokius pranešimus vėliau vadino netiksliais.

S.Seagalas vienu metu pretendavo tapti Kalašnikovo automatus gaminančios Rusijos įmonės „IžMaš“ veidu, tačiau, prasidėjus krizei Ukrainoje ir atsiradus įtampai tarp JAV ir Rusijos, planų buvo atsisakyta.

Rusijai aneksavus Krymą aktorius suskubo užstoti savo bičiulį V.Putiną ir aiškino, kad prezidentas „tiesiog siekė apsaugoti Krymo rusakalbius, jų turtą, o Rusijos karinė bazė Sevastopolyje buvo įrengta ne be reikalo“.

S.Seagals puoselėja artimus ryšius ne tik su pačiu Rusijos prezidentu, bet ir su Čečėnijos lyderiu Ramzanu Kadyrovu.

„Tikiuosi, kad ateityje būsiu šios respublikos dalimi, – per vieną apsilankymą Čečėnijoje jausmingai kalbėjo S.Seagalas. – Ramzanai Achmatovičiau, aš visuomet būsiu tavo draugas“.

Prancūzų aktorius Gerard'as Depardieu

Garsus prancūzų aktorius G.Depardieu savo meilę Rusijai reiškia dar karščiau už S.Seagalą – 2013 m. jis tapo šios šalies piliečiu. Aktorius tai padarė po to, kai išvyko iš Prancūzijos protestuodamas dėl nepalankaus šalies mokesčių režimo.

Neilgai trukus G.Depardieu įsijautė į naująją savo, kaip Rusijos piliečio, rolę. Praėjusiais metais jis pasirodė prabangių laikrodžių gamintojo „Cvstos“ reklamoje ir pristatė laikrodžių liniją „Didžiuojuosi, kad esu rusas“. Reklamoje jis agresyviai mojavo kumščiais ir rėkavo laužyta rusų kalba ragindamas parodyti savo patriotiškumą.

Kaip ir S.Seagalas, G.Depardieu bičiuliaujasi su Rusijos prezidentu. 2013 m. jis taip norėjo pagirti V.Putiną, kad palygino jį su popiežiumi Jonu Pauliumi II.

„Pasakysiu, ką manau apie Putiną, – yra sakęs dabar rusu save lakantis G.Depardieu. – Rusų tautai kaip tik reikia tokio žmogaus – su rusišku temperamentu. V.Putinas mėgina sugrąžinti bent truputį orumo žmonėms“.

G.Depardieu vaidino bent dviejuose Rusijoje pastatytuose filmuose, įskaitant pagrindinį vaidmenį juostoje apie Rasputiną. Praėjusiais metais jis taip pat pasirodė Rusiškoje situacijų komedijoje „Zaicev+1“.

Amerikietis aktorius Davidas Duchovny

D.Duchovny užaugo Niujorke, jo mama gimusi Škotijoje, o seneliai iš tėvo pusės yra iš Rytų Europos.

Įkvėptas savo senelių šaknų praėjusiais metais D.Duchovny nusifilmavo nealkoholinio rusiško alaus „Sibirskaja korona“ reklamoje, kurioje jis įsivaizdavo, kas būtų buvę kitaip, jei jis būtų gimęs Rusijoje.

„Yra kita šalis iš kurios kilusi mano pavardė ir kartais aš galvoju: „Kas, jei dalykai būtų pasisukę kitaip? Kas, jei aš būčiau rusas?“, – klausė jis reklamoje.

D.Duchovny reklamoje įsivaizduoja kaip tampa kosmonautu, ledo ritulio žaidėju su bedante šypsena, baleto choreografu ir poliaračio tyrėju.

Reklama buvo išleista tą patį mėnesį, kai Ukrainoje buvo numuštas „Malaysia Airlines“ lėktuvas, todėl aktorius sulaukė daug kritikos. Daugelį labai papiktino ir jo komentarai socialiniame tinkle „Twitter“.

„Aš užaugau manydamas, kad esu rusas, o neseniai išsiaiškinau, kad iš tiesų esu ukrainietis. Niekada nevėlu pasikeisti“, – rašė D.Duchovny.

Aktorius Mickey Rourke'as

M.Rourke'as, kaip ir S.Seagalas, yra dar vienas veiksmo filmų kietuolis, kuris jaučia didžiulę simpatiją Rusijai ir jos lyderiui.

Amerikietis aktorius ir savamokslis boksininkas apsilankė Maskvoje praėjusį rugpjūtį, kai buvo išleista rusiškų patriotinių marškinėlių linija. Jis džiaugsmingai matavosi ir pirko naujus apdarus su prezidento V.Putino veidu.

„Aš iš tiesų buavu susitikęs su V.Putinu. Man jis patinka ir mes puikiai sutarėmė. Jis man atrodo geras vyrukas“, – vėliau žurnalistams pasakojo M.Rourke'as.

Praėjusį lapkritį 62 m. aktorius atvyko į Maskvą dar kartą. Tąkart jis surengė surežisuotą bokso mačą, kuriame nugalėjo perpus jaunesnį amerikietį priešininką.

Manoma, kad M.Rourke'as Rusijai jaučia simpatiją ir dėl savo draugės, modelio Anastasijos Makarenko – ji kilusi iš Rusijos, o dabar gyvena JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.