Priekaištavusiai tetai Šiaurės Korėjos lyderis pasiuntė nuodų

Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong-unas įsakė nunuodyti savo paties tetą Kim Kyong Hui. Su 67 m. moterimi nutarta susidoroti po to, kai ši papriekaištavo šalies lyderiui dėl savo vyro mirties – Kim Jong-uno dėdei Jong Song Thaek 2013 m. buvo įvykdyta mirties bausmė, rašo „Daily Mail“.

Kim Jong-unas, kaip manoma, įsakė nužudyti savo paties tetą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kim Jong-unas, kaip manoma, įsakė nužudyti savo paties tetą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 12, 2015, 4:35 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 2:42 AM

Kim Kyong Hui dažnai buvo apibūdinama kaip antras galingiausias asmuo Šiaurės Korėjoje. Moteriai dabar buvo pateikta visa serija kaltinimų, įskaitant išdavystę ir korupciją.

„Praėjusių metų gegužės penktą ar šeštą dieną Kim Jong-unas įsakė nužudyti savo tetą“, – CNN pasakojo šaltinis iš Šiaurės Korėjos.

Esą apie tai iš pradžių žinojo tik jo asmens sargybinių būrys, vėliau tiesa pasiekė ir vyriausių šalies pareigūnų ausis.

Praėjusių metų lapkritį šalyje buvo išplatinta žinia, esą Kim Jong-un'o teta mirė nuo širdies smūgio po karšto barnio dėl savo vyro egzekucijos.

Moteris buvo artima savo brolio Kim Jong-ilo padėjėja dešimtmečius, užėmė aukštas pareigas partijoje ir 2010 m. gavo generolo laipsnį.

Vis dėlto šaltiniai teigia, kad moteris mirė ne nuo širdies smūgio, bet buvo nunuodyta po to, kai papriekaištavo dėl savo vyro mirties.

Anksčiau Kim Kyong Hui rodydavosi kartu su savo sūnėnu ir jo žmona viešumoje, tačiau niekas jos nematė nuo praėjusių metų sausio. Toks keistas jos dingimas tik dar labiau sustiprino įtarimus, kad su moterimi buvo susidorota.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?