Johnny Deppo šunims gresia mirtis Australijoje

Aktoriaus Johnny Deppo Jorkšyro terjerai Pistol ir Boo turi arba „šiaušti iš Australijos“ atgal į Holivudą, arba bus užmigdyti. Garsenybė savo augintinius į šalį atskraidino nelegaliai.

J.Deppas turi du Jorkšyro terjerus.<br>„Twitter“ nuotr.
J.Deppas turi du Jorkšyro terjerus.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 14, 2015, 4:24 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 8:11 PM

Tokio grėsmingo įspėjimo žvaigždė iš žemės ūkio ministro Barnaby Joyce'o sulaukė ketvirtadienį.

„Tai, kad jis yra J.Deppas, nereiškia, jog jam negalioja Australijos įstatymai“, – sakė ministras.

Australijoje galioja griežtos gyvūnų ligų prevencijos ir kontrolės taisyklės, pagal kurias iš JAV atskraidinti šunys ir katės mažiausiai 10 dienų turi būti laikomi karantine.

Tačiau J.Deppas, regis, nepaisė šių taisyklių, kai praėjusį mėnesį atskrido į Brisbaną kartu su savo Jorkšyro terjerais ir neinformavo apie juos muitinės pareigūnų.

Holivudo žvaigždė į Australiją kartu su šunimis atskrido asmeniniu lėktuvu. Čia jis filmuojasi naujoje kino sagos „Karibų piratai“ dalyje „Karibų piratai. Negyvėliai nekalba“ („Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales“).

„Yra gyvūnų įvežimo procedūra – gaunate leidimus, jie laikomi karantine ir tuomet galite juos turėti“, – sakė B.Joyce'as.

Ministras teigė sužinojęs, kad J.Deppas atvyko su augintiniais, kai jie buvo pastebėti šunų kirpykloje.

„Atėjo laikas Pistol ir Boo šiaušti atgal į Jungtines Amerikos Valstijas, – tvirtino B.Joyce'as. – Jis gali pats juos išsiųsti arba mums teks juos užmigdyti.“

Paklaustas, ar dėl griežtos pozicijos neužsitrauks aktoriaus nemalonės, ministras atsakė: „Nemanau, kad ponas Deppas kviestų mane į „Karibų piratų“ premjerą.“

Migracijos reikalų ministras Peteris Duttonas taip pat neliko nuošaly ir pareiškė, kad J.Deppui gali grėsti didžiulės baudos už karantino procedūros pažeidimą.

Radijui „Fairfax“ jis sakė, kad tai rimtas reikalas, „nes biologinio saugumo pažeidimai gali turėti rimtų padarinių“.

B.Joyce'as nurodė J.Deppui iki šeštadienio išgabenti šunis iš Australijos, nes priešingu atveju jam teks susitaikyti su pasekmėmis.

Tačiau paprastus australus labai sujaudino šuniukų likimas. Vos per kelias valandas peticiją, raginančią išgelbėti gyvūnus, pasirašė beveik 3 tūkst. žmonių.

„Liko tik 48 valandos, ir J.Deppo šunyčiai Boo ir Pistol gali būti užmigdyti australų pareigūnų. Prašome padėti juos išgelbėti!“ – rašoma peticijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.