Gyvą naujagimį palaidoję kinai dabar siekia jį susigrąžinti

Kinijoje policija išgelbėjo naujagimį berniuką, gyvą palaidotą po žeme kalno šlaite pietinėje Guansi provincijoje, rašo CNN. Dabar tėvai siekia atgauti naujagimį.

Rastas naujagimis buvo kritinės būklės – kosėjo purvu, o visas kūnas buvo nusėtas mėlynėmis ir įbrėžimais.<br>„Youtube“ nuotr.
Rastas naujagimis buvo kritinės būklės – kosėjo purvu, o visas kūnas buvo nusėtas mėlynėmis ir įbrėžimais.<br>„Youtube“ nuotr.
Kūdikis negiliame nepažymėtame kape palaidotas išbuvo mažiausiai 10 dienų.<br>„Youtube“ nuotr.
Kūdikis negiliame nepažymėtame kape palaidotas išbuvo mažiausiai 10 dienų.<br>„Youtube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

May 17, 2015, 11:21 AM, atnaujinta Nov 28, 2017, 9:09 AM

Manoma, kad kūdikis negiliame nepažymėtame kape palaidotas išbuvo mažiausiai 10 dienų.

Šeima berniuko atsikratyti sumanė, kai pamatė, kad šis gimė su vadinamąja kiškio lūpa. Kinijoje kasmet dėl įgimtų trūkumų paliekami tūkstančiai vaikų.

Kaip praneša Kinijos žiniasklaida, kūdikis gimė balandžio 20 dieną, o iš ligoninės buvo išrašytas po keturių dienų, nes teko gydyti nuo karščiavimo.

„Normalūs tėvai paprastai prašo ligoninės suteikti gimimo liudijimą ir sveikatos draudimą, tačiau šie tėvai nieko nenorėjo ir išvyko vos susimokėję“, – naujienų agentūrai „Xinhua“ sakė Tiandongo apygardos liaudies ligoninės Pediatrijos skyriaus vedėjo pavaduotojas Wu Weili.

„Nežinome, kas iš tikrųjų nutiko nuo balandžio 24-osios, kai išrašėme kūdikį, iki gegužės 4 dienos, kai jis sugrįžo į ligoninę“, – pridūrė medikas.

Kaip teigiama, tėvai – tam pritarė ir seneliai – pasamdė vyrą, kuris už 290 JAV dolerių (254 eurus) sutiko atsikratyti naujagimio.

Tądien jis išvežė ir paliko vaiką kartoninėje dėžutėje laukinėje gamtoje. Po dviejų dienų vyras užkasė dėžutę, manydamas, kad kūdikis jau negyvas.

Kiek vėliau vaistažolių rinkėja kalno šlaite išgirdo verksmą. Padedama kelių kaimo gyventojų policija iškasė kūdikį ir atvežė į ligoninę.

Wu Weili teigimu, naujagimis buvo kritinės būklės – kosėjo purvu, o visas kūnas buvo nusėtas mėlynėmis ir įbrėžimais.

Jis gimė 3,5 kilogramo svorio, tačiau iškastas svėrė vos 2,6 kilogramo. Gydytojas tai, kad berniukas išgyveno, vadina neįtikėtinu stebuklu.

Kinijoje rasto kūdikio tėvai, abi močiutės ir vyras, kurį šeima pasamdė kaip šiurpaus nusikaltimo vykdytoją, buvo sulaikyti dėl pasikėsinimo nužudyti. Tėvai buvo paleisti už užstatą ir dabar kovoja dėl galimybės atgauti tėvystės teises.

Jie taip pat parašė laišką, kuriame atsiprašė ir pažadėjo nesužeisti savo atžalos.

„Žinoma, mes baiminamės, kad tėvai gali vėl jam pakenkti. Nors jie to turbūt nepadarys, ši tragedija persekios šeimą ir paveiks berniuko psichinę sveikatą“, – sakė teisinių reikalų biuro vadovė Zhou Liying.

Kūdikis pamažu atgauna sveikatą ir, gydytojų teigimu, jau šios savaitės pabaigoje gali būti paleistas iš ligoninės. Vietos valdžios atstovų manymu, labiausiai tikėtina, kad juo rūpinsis socialiniai darbuotojai.

Nelaimėlį tėvai ir senelis pirmą kartą ligoninėje aplankė antradienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.