JAV svajonių porą išskyrė paslaptinga mirtis

Iš atostogų socialinio tinklo „Facebook“ vykdomoji direktorė Sheryl Sandberg sugrįžo liūdna ir prislėgta. „Facebook“ pirmąja ponia vadinamos moters svaiginamą karjerą užtemdė netikėta jos vyro mirtis.

Dėl sėkmingų projektų ir puikių santykių svajonių pora vadintus Sh.Sandberg ir D.Goldbergą išskyrė mirtis.<br>„Getty Images“ nuotr.
Dėl sėkmingų projektų ir puikių santykių svajonių pora vadintus Sh.Sandberg ir D.Goldbergą išskyrė mirtis.<br>„Getty Images“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

May 17, 2015, 1:31 PM, atnaujinta Nov 28, 2017, 8:28 AM

Tai, kad socialinio tinklo „Facebook“ vykdomoji direktorė, feministė ir viena turtingiausių pasaulio moterų 45 metų Sh.Sandberg neteko savo mylimo sutuoktinio 47 metų Dave’o Goldbergo, buvo skaudi žinia daugeliui, ne tik artimiesiems. Juolab kad viskas įvyko netikėtai.

Praėjusią savaitę, penktadienį, pora iš Vašingtono apygardos išvyko atostogų į užsienį. Kur konkrečiai, nenorėjo atskleisti. Abu norėjo bent trumpam pabėgti nuo viešumos, pasimėgauti privatumu.

Bet po dienos D.Goldbergo brolis Robertas Goldbergas per „Facebook“ pranešė netikėtą liūdną žinią: „Apimtas šoko ir didelio liūdesio mūsų draugams ir šeimos nariams pranešu, kad praėjusią naktį staiga mirė Dave’as.“

Mirtį lydi paslaptis

Tragedija įvyko tik praėjus kelioms valandoms po išskridimo. Bet kas iš tikrųjų nutiko? Dviejų vaikų tėvą ištiko širdies infarktas? Ar jis savo noru pasitraukė iš gyvenimo?

Pranešimas apie D.Goldbergo mirtį prilygo griaustiniui iš giedro dangaus: jis buvo laikomas sveiku žmogumi, nieko nėra žinoma apie kokią nors chronišką ligą ar depresiją, rašė interneto portalas breitbart.com.

Be to, neaišku, ar verslininkas iš Silicio slėnio ir Jungtinių Valstijų bendrovės „SurveyMonkey“ vadovas D.Goldbergas mirė natūraliomis aplinkybėmis. Keista ir tai, kad pirmąsias 14 valandų niekas nežinojo apie jo mirtį.

Praėjusio šeštadienio rytą našlė tuojau pat grįžo pas savo šeimą į Palo Altą.

Ji, dar neatsigavusi po patirto šoko, paniro į gedulą.

Buvo laikoma pavyzdine pora

Sh.Sandberg ir D.Goldbergas interneto verslo pasaulyje buvo laikomi svajonių pora. Jie susipažino 1996 metais, 2002-aisiais įsimylėjo vienas kitą dirbdami JAV kompiuterinių paslaugų bendrovėje „Yahoo“, o 2004 metais susituokė.

Po dvejų metų porai gimė sūnus, dar po trejų – duktė.

Mergaitei buvo šeši mėnesiai, kai Sh.Sandberg buvo pasiūlytos socialinio tinklo „Facebook“ vykdomojo direktoriaus pareigos. Ji sutiko, nes Dave’as pažadėjo jai padėti – rūpintis namų ūkiu ir vaikų auklėjimu.

„Aš išsiunčiu daugybę elektroninių laiškų po 20 valandos, kai vaikai jau guli lovose“, – šitaip D.Goldbergas apibūdino savo darbinį gyvenimą.

Dešimtajame dešimtmetyje jis, bendrovės „Launch Media“ steigėjas, įkūrė vieną pirmųjų interneto muzikos platformų. Ją pardavęs „Yahoo“ tapo „Yahoo Music“ viceprezidentu ir generaliniu direktoriumi.

Nuo 2009-ųjų pradėjo vadovauti „SurveyMonkey“. Ji iš saujelės darbuotojų įmonės išaugo į didelę bendrovę su 500 darbuotojų, kuri aptarnauja 25 milijonus klientų.

Gyveno žmonos šešėlyje

D.Goldbergui vadovaujant „SurveyMonkey“, internetinė tyrimų bendrovės vertė pakilo iki 2 mlrd. dolerių. Socialinio tinklo „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas D.Goldbergą apibūdino kaip nepaprastą žmogų.

Nepaisant to, jis dažnai buvo savo žmonos šešėlyje. Bet ši aplinkybė jo nė kiek nejaudino.

„Nematau jokios problemos, kad esu laikomas Sh.Sandberg vyru. Labai ja didžiuojuosi. Bet man teko priimti labai sunkų sprendimą: pasitraukti iš „Yahoo“, kad galėčiau būti šalia Sheryl Silicio slėnyje.

Bet tai sprendimai, nuo kurių priklauso gyvenimas. Kur norima gyventi, kieno karjera yra svarbiausia?

Šį klausimą mums pavyko išspręsti. Esu labai laimingas“, – yra sakęs D.Goldbergas.

Pasak vienos kolegės, jis buvo Silicio slėnio širdis ir siela. Jis turėjo puikų humoro jausmą, kuris atsiskleidė 2013 metais vienos televizijos laidos metu.

Tuomet jo žmona Sh.Sandberg, išleidusi feminizmo bestselerį „Lean In“, argumentavo, kad namų ūkio darbus, pavyzdžiui, skalbimą, perimančių vyrų gyvenimas yra įdomesnis, teikiantis didesnį pasitenkinimą. Šį argumentą D.Goldbergas atrėmė juokdamasis: „Galima girdėti, kaip būtent vyrai visoje šalyje bėga prie skalbyklių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.