Rusai skelbia radę B. Nemcovo žudiko ginklą

Rusijos policija rado

B.Nemcovas buvo nušautas ant vieno tilto per Maskvos upę netoli Kremliaus vasario 27-osios vakarą.<br>Lrytas.lt asociatyvi nuotr.
B.Nemcovas buvo nušautas ant vieno tilto per Maskvos upę netoli Kremliaus vasario 27-osios vakarą.<br>Lrytas.lt asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

2015-06-03 12:19, atnaujinta 2017-11-24 18:39

„Šiuo metu surastas nužudymo įrankis, kuris buvo pridėtas prie bylos medžiagos; atliekamos būtinos ekspertizės“, – vieną šaltinį citavo naujienų agentūra „Interfax“.

Pasak jo, tyrėjai rado kelis šaunamuosius ginklu, iš kurių kiekvienas buvo ištirtas.

„Du pistoletai rasti (Maskvos) upėje; be to, rasta ginklų įtariamųjų butuose – taip pat pas Zaurą Dadajevą, bet nei vienas iš jų nebuvo nužudymo įrankis“, – pridūrė šaltinis.

„Vėliau pistoletas bus pademonstruotas įtariamiesiems, kuriems teks atsakyti į tyrėjų klausimus“, – sakė agentūros pašnekovas.

B.Nemcovas buvo nušautas ant vieno tilto per Maskvos upę netoli Kremliaus vasario 27-osios vakarą.

Teismas yra leidęs suimti penkis įtariamuosius: numanomus nužudymo vykdytojus Z.Dadajevą ir Anzorą Gubaševą, taip pat jų numanomus bendrininkus – Chamzatą Bachajevą, Šadidą Gubaševą ir Temerlaną Eskerchanovą.

Keturi įtariamieji neigia esantys kaip nors susiję su B.Nemcovo nužudymu, bet Z.Dadajevas padarė kaltės pripažinimo pareiškimą, sakoma teismo dokumentuose dėl jo arešto.

Vėliau Z.Dadajevas to prisipažinimo išsižadėjo, pareiškęs, kad kovo 5-ąją buvo pagrobtas nežinomų asmenų, o kovo 7-ąją atsidūręs Rusijos tyrimų komitete, kur esą pripažino savo kaltę, patirdamas spaudimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.