Po kraupios lietuvio žmogžudystės Piterboras ūžia lyg avilys

Mėsininkas sukapojo savo draugę ir sugrūdo į lagaminą. Tokie kraupūs kaltinimai Didžiojoje Britanijoje prislėgė 57 metų lietuvį Vytautą Jokubauską. Bandęs slapstytis jis atsidūrė areštinėje.

Didžiosios Britanijos policija šeštadienį išplatino žmogžudyste įtariamo V.Jokubausko nuotrauką, o sekmadienį jį sulaikė.
Didžiosios Britanijos policija šeštadienį išplatino žmogžudyste įtariamo V.Jokubausko nuotrauką, o sekmadienį jį sulaikė.
Didžiosios Britanijos policija šeštadienį išplatino žmogžudyste įtariamo V.Jokubausko nuotrauką, o sekmadienį jį sulaikė.
Didžiosios Britanijos policija šeštadienį išplatino žmogžudyste įtariamo V.Jokubausko nuotrauką, o sekmadienį jį sulaikė.
Daugiau nuotraukų (2)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

2015-06-09 07:39, atnaujinta 2017-11-23 15:33

Rami ir tyli Didžiosios Britanijos Piterboro miesto Mayor’s Walk gatvė nuo penktadienio ūžia lyg bičių avilys.

Gatvėje, kuri iki šiol buvo laikyta viena saugiausių mieste, įvykdytas kraupus nusikaltimas – lagamine rastas į gabalus sukapotas moters kūnas be rankų, kojų ir galvos.

Įtariama, kad auka – lietuvė, o ją nužudė sugyventinis V.Jokubauskas.

Pora niekuo neišsiskyrė

Visas namas, kuriame gyveno V.Jokubauskas su drauge, yra nuomojamas.

Nuomininkai dažnai keičiasi, todėl kaimynai jau net nebesistengia aiškintis, kas kada atsikraustė, kas išsikraustė.

„Mūsų bendruomenė draugiška, bet gana uždara. Mums svarbiausia, kad naujieji gyventojai nekeltų triukšmo“, – britų spaudai pasakojo šios gatvės gyventojai.

V.Jokubauskas su drauge iš aplinkinių taip pat neišsiskyrė, todėl įvykus nelaimei kaimynai negalėjo tiksliai apibūdinti ne tik šio lietuvio, bet ir jo aukos išvaizdos.

„Liekno kūno sudėjimo moteris, tamsiaplaukė, apie 40 metų, kalbėjo lietuviškai“, – tik tiek policijos pareigūnams pavyko iškvosti iš žmogžudystės sukrėstų žmonių.

Lems ekspertų žodis

Ar nužudytoji tikrai kartu su V.Jokubausku gyvenusi moteris, o gal žudikas į namus atsiviliojo ir sukapojo atsitiktinę pažįstamą? Tai turėtų jau paaiškėti po kelių dienų.

Vakar buvo atlikta rasto kūno dalies ekspertizė, kuri turėtų padėti nustatyti ir moters mirties priežastį, ir jos tapatybę.

Kur nusikaltėlis paslėpė kitas kūno dalis, kol kas neaišku.

Išplatino ne tą nuotrauką

Dėl gatvės gyventojų uždarumo nesklandumų būta ir dėl V.Jokubausko nuotraukos.

Piterboro policijos pareigūnai šeštadienį išplatino spaudos pranešimą, prie kurio pridėjo visai kito V.Jokubausko fotografiją.

Ją paviešinus internete, pirmieji sujudo Jungtinės Karalystės tariamai ieškomo nusikaltėlio kaimynai Lietuvoje, o vėliau į Mažeikių policijos komisariatą prisistatė ir pats „kaltininkas“.

Sutrikęs žmogus aiškino, kad visą gyvenimą ramiai gyvena ir dirba Lietuvoje, niekada nebuvo išvykęs į Angliją, o tuo labiau ten žudęs.

Sekmadienį Piterboro pareigūnai išplatino jau kitą įtariamojo, pasipuošusio kaubojiška skrybėle, nuotrauką.

Išdavė sklindanti smarvė

Nužudytos moters kūnas lagamine buvo rastas penktadienį apie 12 val. 30 min.

Pareigūnus iškvietė namo savininkė, neapsikentusi kitų nuomininkų skundų, kad iš buto, kuriame gyveno V.Jokubauskas su moterimi, sklinda nosį riečianti smarvė.

Į butą įėję pareigūnai netrukus rado paliktą lagaminą, o jame sudarkytą moters kūną.

Iškart buvo įtarta, kad žmogžudystę įvykdė V.Jokubauskas, kurio niekas nematė nuo gegužės 30-osios.

Įtariamasis dirbo mėsininku

Nustatyta, kad šeštadienio rytą V.Jokubauskas paprašė draugo jį nuvežti į darbą Hantingdone, bet įtariamasis darbovietėje nepasirodė nei tą, nei kurią kitą dieną.

V.Jokubauskas dirbo mėsos perdirbimo įmonėje, ir ne bet kuo, o mėsininku, todėl preciziškai atskirti žmogaus galūnes ir galvą nuo kūno jam nebuvo sunku.

Kad skerdiena šiam žmogui nėra svetimas dalykas, rodo ir jo įrašai socialiniame tinkle „Facebook“.

Gegužės 26-osios rytą savo paskyroje V.Jokubauskas įkėlė neaišku kur darytą nuotrauką, kurioje matyti didelė skerdžiama kiaulė, ir parašė: „Na, kaip paršelis?“

Policija įtarė, kad įvykdęs nusikaltimą V.Jokubauskas galėjo sprukti į Rytų Europą arba Airiją, kurioje turi pažįstamų, tačiau sekmadienį apie 19 valandą vyras buvo sulaikytas Piterbore. Jis uždarytas į areštinę.

Tarp šiukšlių – lietuvės kūnas

* Tai ne pirmas nusikaltimas, kai lietuvių palaikai užsienyje randami sugrūsti į lagaminą.

* 2008 metų vasario 21 dieną Italijoje, Montekatinio mieste, šiukšlių konteineryje buvo rastas lietuvės Oksanos Aškelytės kūnas.

* Dvejus metus Italijoje gyvenusi 26 metų O.Aškelytė dirbo striptizo šokėja naktiniame klube. Jame ji ir susipažino su savo žudiku, tuomet 35 metų buvusiu specialiosios paskirties dalinio parašiutininku Andrea Falaschi.

* Sulaikytas vyras prisipažino savo bute susiginčijęs su O.Aškelyte ir ją nužudęs.

* Po nusikaltimo A.Falaschi merginos kišenėje rado namo, kuriame ji gyveno, raktus.

* Iš merginos buto žudikas paėmė mėlyną lagaminą, grįžo į savo namus, į lagaminą įkišo moters kūną ir išmetė į šiukšlių konteinerį.

* Po to žudikas sutvarkė namus, pašalino nusikaltimo pėdsakus ir išvyko į darbą.

* Lagaminas buvo rastas atsitiktinai, o nužudytos moters tapatybę padėjo nustatyti lagamine likęs laiškas ir etiketė su užrašu „Lietuva“.

* 2011 metų sausio 9 dieną A.Falaschi už šią žmogžudystę buvo įkalintas 15 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti