Susirieję teroristai sprogdintojai ginčo metu išlėkė į orą

Du smarkiai susirieję savižudžiai sprogdintojai netyčia išlėkė į orą Pakistane, kai vienas jų užkliudė savo sprogmenimis aptaisytą diržą, praneša vietos žiniasklaida.

Nežinoma, kur savo sprogstamuosius prietaisus iš tikrųjų panaudoti šie bėdžiai teroristai.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Nežinoma, kur savo sprogstamuosius prietaisus iš tikrųjų panaudoti šie bėdžiai teroristai.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 9, 2015, 11:15 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 2:47 PM

Pasak liudininko, vyrai sėdėjo ant suoliuko netoli žiedinės sankryžos Sargodoje ir dėl kažko įtemptai diskutavo. Diskusija virto ginču, o šis – sprogimais, kai vienas iš vyrų, kaip įtariama, netyčia detonavo savo sprogmenis.

Vyrai, vėliau įvardyti kaip Ghulamas Rasulas ir Muhammadas Sultanas, buvo vienintelės incidento aukos. Niekas kitas per šį nesusipratimą nebuvo sužeistas.

Policija po incidento surinko įkalčius ir surengė reidus į abiejų galimai savižudžiais teroristais norėjusių tapti vyrų namus ir suėmė papildomų įtariamųjų.

Praėjusią savaitę kitas teroristas pasižymėjo pasidarydamas asmenukę prie „Islamo valstybės“ grupuotei priklausančios bazės ir paviešindamas ją internete.

Pagal šią asmenukę JAV žvalgyba greitai rado grupuotės štabo vietą ir jį subombardavo.

„Mūsų vyrai šukavo socialinius tinklus ir pamatė šį kvailį, stovintį priešais savo štabą. Jis įdėjo tą nuotrauką į internete esantį atvirą forumą ir pradėjo atvirai girti „Islamo valstybės“ pajėgumais“, – pasakojo karinių oro pajėgų generolas Hawkas Carlisle.

„Tuomet žvalgybininkai užčiuopė siūlo galą, šiek tiek padirbėjo ir, trumpai tariant, maždaug po 22 valandų tas pastatas buvo sulygintas su žeme“, – pridėjo karininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.