Australijos premjeras ragina kovoti su IS

Australijos premjeras Tony Abbottas ragina Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių

T. Abbottas pareiškė, kad IS žinutė aiški – „pasiduok arba mirk“, todėl su tokia grupuote derėtis neįmanoma, su ja reikia kovoti.<br>AP nuotr. iš archyvo
T. Abbottas pareiškė, kad IS žinutė aiški – „pasiduok arba mirk“, todėl su tokia grupuote derėtis neįmanoma, su ja reikia kovoti.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 11, 2015, 9:37 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 5:36 AM

Sidnėjuje vykusioje konferencijoje, skirtoje kovai su terorizmu, T. Abbottas IS pavadino „mirties kultu“. Manoma, kad apie 100 australų prisidėjo prie džihadistų Sirijoje ir Irake.

Pernai Australija įvedė aukštą pavojaus lygį šalyje ir įvykdė ne vieną antiteroristinį reidą.

Dvi dienas trunkančiame regioniniame viršūnių susitikime dalyvauja 25 šalių ministrai, „Google“, „Facebook“, „Twitter“ ir kitų socialinių platformų atstovai.

T. Abbottas pareiškė, kad IS žinutė aiški – „pasiduok arba mirk“, todėl su tokia grupuote derėtis neįmanoma, su ja reikia kovoti. Šie teroristai veikia ne tik vietiniu lygmeniu, jie turi daug ambicingų tikslų.

Premjero nuomone, svarbiausia rasti būdą, kaip įtikinti jaunuolius, kad prisidėti prie IS yra netinkamas žingsnis. Australijoje jau įvesti nauji apribojimai, kurie, kaip tikimasi, padės įveikti IS kovotojus. Daugiau lėšų skiriama antiteroristinėms operacijoms bei saugumo agentūroms.

Be to, ruošiamasi priimti įstatymą, pagal kurį dvigubą pilietybę turintys australai neteks šalies pilietybės, jei kaunasi Irake ir Sirijoje. Tam tikri pakeitimai numatomi ir tiems, kurie padeda teroristams būdami Australijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.